Styrkan i utdelningshöjningar

Efter att året har inletts har ett flertal av mina aktier aviserat utdelningshöjningar. Nu senast höjde exempelvis 3M den kvartalsvisa utdelningen från 1,025 USD/aktie till 1,11 USD/aktie. En höjning med 8,29%. HCP höjde även dem från 0,565 USD/aktie till 0,575 USD/aktie, en höjning på ca 2% vilket är lite lägre än vad jag önskar men HCP har en hög direktavkastning vilket inte heller skall underskattas. Utdelningshöjningarna gäller ett flertal andra aktier jag äger vilket kommer få stor påverkan på portföljen. Tiden arbetar för mig. Jag kalkylerar med ca 4-6% årlig utdelningsökning på det innehav jag har. Utan att jag gör någonting som helst för att förtjäna det förutom att jag har köpt aktien förut. Vidare återinvesteras såklart all utdelning så hävstången blir större. Passiv intäkt är bra, men passiva intäktsökningar är bäst.

Som har diskuterats förut i bloggen har dock NCC valt att dela ut NCC Housing och delar bara ut en mindre utdelning i år kontra förra året. Vidare släppte Fortum sin årsrapport idag där de tyvärr aviserade en utdelningssänkning från 1,3 EUR/aktie till 1,1 EUR/Aktie. En sådan händelse får mig oftast att omvärdera mitt ”hold-forever-mantra” jag försöker tillämpa på allt jag köper. Återstår att se om Fortum ryker eller om jag köper in mig (de droppade ca 9% fram till nu) på en lite lägre nivå.

Vidare har jag fått följande utdelningar in på kontot idag;

Verizon Communications Inc – 168,80 SEK
AT&T Inc – 245,84 SEK
Deere & Co – 276,57 SEK

Totalt: 691,21 SEK innan utdelningsskatt.

Man tackar, redan nu en kraftig utdelningsökning kontra förra årets februari månad på 162 SEK totalt. Fler utdelningar är på väg in denna månad, bland annat Procter & Gamble, Caterpillar, Starbucks samt HCP. Utdelningsbombandet går vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s