Aktier är som kaniner. De blir bara fler och fler.

multiplyrabbit

En av mina investeringsidoler är Lennart Israelsson som har förvandlat 600 SEK till 140 miljoner SEK under sin livstid. Lennart har själv sagt att aktier är som kaniner på lång sikt då dom bara blir fler och fler. Vad menade då Lennart med det här? Jag tar mig friheten att tolka det fritt. 🙂

  1. Du startar med att köpa ett antal kaniner hos djurbutiken som du omedelbart sätter i samma bur. Du behöver skaffa några kaniner (aktier) för att komma igång. Du behöver starta med att sätta in pengar för att bygga din pengamaskin. Det underlättar också att du sparar kontinuerligt och köper fler kaniner (aktier) så ofta du kan. Ju fler desto bättre. Det här är naturligtvis det viktigaste steget när man startar sitt sparande. Köp kaniner!
  2. Du får utdelning. Kaninerna har roligt och förökar sig. Utdelningen återinvesterar du och kaninerna, förlåt aktierna förökar sig ånyo. Det sker exponentiellt och det är här du får den bästa ränta-på-ränta-effekten. Tiden arbetar för dig. Det gäller att arbeta långsiktigt (och inte sälja av rubbet när du nått 500000 SEK och bränner allt på en Ferrari 360 Modena).
  3. Kaninerna avlar fram en ny kaninras åt dig utan att du vet om det från början. Dvs företagen kan ge dig nya aktier som de knoppar av från sin verksamhet. Jag själv kommer få NCC housing-aktier när NCC knoppar av dem samt AddTech som kommer ge mig 1 AddLife-aktie för var fjärde AddTech-aktie jag äger i år. Riktigt spännande faktiskt och förhoppningsvis kommer NCC Housing samt Addlife dela ut pengar kontinuerligt from nästa år. Flera investmentbolag har gjort det här historiskt.

Det som jag finner tillfredsställande är när utdelningsmålen uppfylls allt eftersom. En efter en bockas sparmålen av och snöbollen rullar snabbare och snabbare. Jag hoppas kunna nå en dag där utdelningarna ökar med minst 100000 från ena året till det andra. Det kanske är ett hopplöst mål? (jag kanske kommer få ändra sparmålen pga annan arbetssituation, jag väljer att gå i tidig pension eller vad jag nu må hitta på/råka ut för…)

Har mina (få) läsare någon känsla att dela med sig när ni har nått något utav era uppsatta sparmål? Tillfredsställelse? Peppning inför nästa mål? Eller kanske något annat? Vore kul med feedback.

1 thought on “Aktier är som kaniner. De blir bara fler och fler.

  1. Ping: Aktier är som kaniner, de blir bara fler och fler (del2) | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s