Portföljen över 2 miljoner.

Oj… Under en kort stund har min portfölj varit över 2 miljonerstrecket. Rätt surrealistiskt att kunna säga (nåja, det gör jag aldrig – låg profil gäller) att man faktiskt är mångmiljonär. Nästan overkligt när jag började spara för några år sedan på ett mer seriöst sätt.

Mina poänger för att ha nått dit jag har nått är:

 1. Långsiktighet (överlägset viktigast, tiden arbetar alltid för dig).
 2. Spara kontinuerligt varje månad. Jag har alltid en automatisk (pengarna dras per automatik) sparkvot på cirkus 25% men ibland sparar jag mer än så och sparkvoten når långt högre. Dock plågar jag mig aldrig för att ligga runt en sparkvot på 65-70% kontinuerligt. Klart jag fascineras över de som gör det men jag tycker ändå jag sparar rätt så hårt. Matlådor och cykel är dock fantastiska uppfinningar som nyttjas konstant.
 3. Spara i stabila högavkastande aktier som höjer utdelningen varje år. Här försöker jag mer och mer vikta mig mot amerikanska dividend champions som har höjt utdelningen under en längre tid. Rolig bieffekt är att utdelningarna trillar in varje månad eftersom jag har ett gäng amerikanska bolag som delar ut 4 gånger/år.
 4. Inte nalla utav det sparade kapitalet. Skulle jag och damen (tillsammans är vi nu nära 3 miljoner med våra portföljer) sälja allt skulle vi kunna casha en Ferrari 488 F1 exempelvis. Men den kommer aldrig betala pengar i utdelningar som vi får nu varje månad.
 5. Fira lite när du når målen. Nu har jag nått över 2 miljoner så givetvis kommer en flaska bubbel införskaffas.

Långsiktiga sparmålsidan är uppdaterad.

Hur gör ni andra när ni når era sparmål? Firar ni?

18 tankar på “Portföljen över 2 miljoner.

 1. EnklareKapital

  Grattis 🙂 bra jobbat! Känns som man har liknande ekonomisk tänk/beteende som dig.
  Och ja, firade ett av mina mål med en flaska Krug tillsammans med sambon.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Nielsen

  Stort grattis!

  Själv är jag relativt ny med sparandet, men också ung och inte fått mitt första riktiga jobb än. Har haft svårt att fira mina uppnådda mål, blir ofta att man känner sig nöjd och sedan fortsätter vardagen. Har du tips på hur man kan ändra detta och jobba hårdare med målsättningar som motivation?

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack! Jag tror att hela tiden sätta mål nära samt längre bort tidsmässigt är viktigt. Du kan sätta små mål som du når varje månad men lite tyngre mål varje år samt längre fram i ditt liv. Poängen är att ha en bra plan framåt som inte blir motsägelsefull. Når du dina små mål en månad så skall du långsiktigt nå stora målet om fem år.

   Jag har benhårda mål att minst spara x antal kronor varje månad utav min lön vilket jag aldrig rubbar på. Börsen kan gå upp och ned vilket jag aldrig sätter tidsmässiga mål på utan det är mål som i sig uppfylls när de uppfylls. Jag är däremot väldigt fokuserad på att skicka in pengar till aktiekontot varje månad vilket dels uppfyller mina månadsmål samt mitt mål för totalt sparande för året.

   Vidare unnar jag mig genom att belöna mig själv/familjen när jag sparat hårdare några månader genom en middag, fint vin eller kanske någon resa. Jag har ytterst svårt att leva på en extrem miniminivå hela tiden även om det finns sparare som gör det. Det viktiga är att man sparar kontinuerligt varje månad och får in synsättet i sin vardag. Får du det kommer du väldigt snabbt bli rik. 🙂

   Det viktigaste ånyo är att tiden talar för dig. Lek lite med sparkalkyler och sätt in 10 000 idag och se vad det blir om 30 år med ränta- på ränta-effekten. Det gör mycket för motivationen kan jag lova, synd att jag inte greppade det här när jag var 15. 🙂

   Gilla

   Svara
 3. Pingback: Portföljen över 2,5 miljoner! | Dividend bomber

 4. Pingback: Portföljen över 2,7 miljoner! | Dividend bomber

 5. Pingback: 2,9 miljoner! | Dividend bomber

 6. Pingback: Portföljen över 3 miljoner! | Dividend bomber

 7. Pingback: Tre komma två | Dividend bomber

 8. Pingback: Över 5 miljoner. | Dividend bomber

 9. Pingback: Portföljen över 8 miljoner kronor. | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s