Investera i banker?

Ni som har kikat igenom min portfölj kanske ser att jag inte har investerat alls i någon bank. Rent krasst vet jag inte varför jag hållt tassarna borta från den syltburken såhär länge. Dock har jag under längre tid kikat på de svenska bankerna men jag känner mig lite osäker på dem även om exempelvis Utdelningsseglaren, Petrusko och inte minst Lundaluppen (nåja, ingen uppdatering där på länge) har investerat i svenska bankaktier. Bankerna betalar ut fina utdelningar men håller ändå utdelningsnivåerna på hyfsat ok nivåer. Dock känns alla investeringar i Ryssland/Baltikum som potentiellt osäkra.

Vidare har jag även kikat på utländska banker så som exempelvis Lazard och Toronto Dominion bank. Båda dessa är fina utdelningsaktier men jag måste säga att jag inte har exakt koll på risker i dessa två. Å andra sidan är bankväsendet i Sverige nästan idiotsäkert att investera i långsiktigt. Smäller det så har åtminstonde historiskt staten alltid tillhandahållit diverse bankgarantier. Smäller bostadsmarknaden kan det vara läge att köpa in sig billigt i svenska banker.

Hur ser ni andra på banker? Själv väntar jag nog med att investera i svenska banker eftersom de känns lite som att de ligger väl högt i värderingen för närvarande. Men å andra sidan har jag haft fel förut.

2 tankar på “Investera i banker?

 1. Anders Pengaregn

  Äger själv Nordea mest för att när jag kom igång kändes det som att det skulle vara en av grundbultarna i en svensk portfölj. Man måste ha med minst en bank… Hmm efter ett antal månader vet jag inte längre. Det har stormat lite väl mycket kring Nordea och jag känner mig lite osäker på om jag ska behålla eller sälja av mitt innehav. Fina utdelningar bjussar dom ju dock på och det är ju trevligt;)

  MvH Pengaregn

  Gilla

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Lite så som jag ser det med. Kommer en ny finanssmäll kommer jag gå rejält in. Just nu köper jag nog hellre TD samt Lazard. Får se nästa år, en liten smula i SEB, Swedbank och Nordea kan man nog kosta på sig.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s