Gratis är gott – SCA blir två bolag

Ett av mina (långsiktiga) innehav SCA tillkännagav idag att man kommer att dela upp bolaget i en hygiendel och en skogsindustridel. Huvudägarna (bla Industrivärden) stödjer förslaget. SCA-aktien är för tillfället upp ca 10% efter beskedet.

Det nya noterade hygienbolaget ska få ett nytt namn samt ha sitt huvudkontor i Stockholm medan skogsindustribolaget behåller namnet SCA och kommer även framöver ha sitt huvudkontor i Sundsvall.

Återigen får jag flera aktier bara genom att äga ett bolag. Båda bolagen kommer givetvis att dela ut pengar framöver och jag sitter och tittar på aktiekaninerna i depån som bara blir fler och fler hela tiden. SCA är ett bolag jag gillar skarpt. Att se deras logotype på servetter, toaletter och en massa andra ställen är rätt trevligt. Enligt bolaget så använder 500 miljoner människor deras produkter varje dag.

Bolaget är konjukturokänsligt å det grövsta. Jag har 170 aktier i SCA B och jag funderar på att kanske utöka innehavet till 200 innan utdelningen sker. SCA (samt det kommande avknoppade bolaget) är två bolag jag troligen kommer behålla för evigt. Och uppdelningen ser väldigt intressant ut.

Det är tredje gratisbolaget jag erhåller inom en rätt kort period. Bonava samt Addlife är de två andra jag fått. Portföljen förökar sig självt! Vidare har fler utdelningar rasslat in på kontot i augusti och jag får numera en bit över 1000 kronor varje månad i utdelning minst. Augusti är en dålig utdelningsmånad (förra årets näst sämsta) men jag närmar mig 2000 i totala utdelningar snabbt. Pensionsmaskinen dundrar på! Inköpen av månadsutdelande aktier/etf:er har dock inte gett något avtryck i portföljen… än. Men det kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s