Nytt sparmål uppnått

Ännu ett utav mina sparmål är nu uppnådda. Senaste 12 månaderna har jag minst fått 1 400 kronor i utdelning varje månad. Jag har fått totalt 1 500 kronor i utdelning nu i augusti vilket är ett rätt rejält hopp upp kontra förra året.. Förhoppningsvis kan jag nå upp till minst 2 000 kronor varje månad inom en snar framtid. De sämsta månaderna nu är (troligen) januari, februari samt augusti. Rent psykologiskt är det lite kul att köpa aktier som ger utdelning under just dessa månader så att lägstanivån för utdelningarna hela tiden höjs.

Hemfosa får lösa ”januariproblemet”. Kollar på att utöka Verizon samt HCP också för att lösa ”februariproblemet”. 🙂

Hur gör ni andra? Har ni liknande tankar eller är ni mer logiska som investerar i ”rätt” bolag hela tiden oavsett när de delar ut?

Annons

6 tankar på “Nytt sparmål uppnått

  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Logiken är väl att kassaflödet för återinvesteringar blir något jämnare. Inte helt ologiskt kanske. 🙂 Dock kanske ingen större påverkan på mindre portföljer. Det är ju inte miljoner som åker in på kontot månadsvis från utdelningar…. än. 🙂

   Gilla

   Svara
 1. Båggel

  Jag förstår hur ni tänker och har själv tittat mycket på utdelningar och gärna de som kommer ofta. Nu har jag svängt lite och tycker att totalavkastning är det enda som räknas. Om bolag/fonder går bra så får de gärna återinvestera i sig själva.

  Har du funderat något på crowdfunding av företagslån eller onoterade preffar som alternativ eller komplement till din portfölj?

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Intressant kommentar! Jag har kikat på crowdfunding till företag (främst via https://www.kameo.se/), dock inte investerat men kommer nog kika närmare framöver. Jag har inte kikat på ontoterade preffar alls. Jag har nog lite för dålig koll på dem faktiskt även om det troligen finns många guldkorn där. Har du crowdfundat företagslån?

   Gilla

   Svara
   1. Båggel

    Jag håller på att testa toborrow, men har inte kört tillräckligt länge för att kunna säga så mycket om det. Har ett lån ute till drygt 8% ränta och hoppas på att få ut lite mer pengar till 14% som det ser ut nu. Har kikat en del på Tessin som har intressanta upplägg med onoterade preffar och liknande, men 50k som lägsta belopp är lite i överkant för mig när det gäller att prova på.

    Nackdelen med båda två är ju att det är inte är särskilt likvida investeringar, har man väl hoppat på så sitter man fast ett tag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s