Nytt utdelningsrekord!

Idag är en bra dag. Ännu ett av mina mindre sparmål har nåtts. Efter att Pepsi, Digital Reality Trust samt Gladstone Investment Corp betalat in utdelning på mitt depåkonto har jag inkasserat totalt 60 000 kronor i totala bruttoutdelningar i år. En riktig milstolpe! Det är en fantastisk känsla att ha nått tre helt ok månadslöner (20 000 stycket) utan att lyfta ett finger. Eller två helt klart lyxiga månadslöner (30 000) utan att lyfta fingrarna heller.

Pengamaskinen rullar på riktigt fint nu. Målet är också att nå 70 000 kronor i totala utdelningar i år. Dit når jag kanske. Det kommer bli svårt men jag hoppas att kunna nå det innan året är slut. Fler utdelningar kommer såklart komma in i oktober, november och december.

Jag tittar redan nu på att sätta målen för nästa år. 80 000 i totala utdelningar borde vara ett bra mål. Jag kanske tom sätter ett totalt mål på 85 000 kronor men då får jag pressa mig rejält. Dock måste min arbetssituation se likadan ut som idag såklart.

Jag är 42 år i år, jag har nått 60 000 kronor i total passiv utdelning för 2016 vilket såklart känns fantastiskt bra i ett Sverige som verkar ha en mer och mer osäker ekonomisk framtid. Pensionspengamaskinen manglar på i en fantastisk fart och det är nästan läskigt att se så mycket pengar komma in varje år. Passiva intäkter är verkligen det bästa som finns och som jag har sagt förut, känslan att se hundralappar (ibland till och med tusenlappar) här och där rassla in varje månad är helt otrolig.

Långsiktiga mål-sidan är uppdaterad.

7 thoughts on “Nytt utdelningsrekord!

 1. Utdelningsstugan

  Stort grattis! Häftigt att se utdelningarna rulla in i sådan snabb takt för dig nu! Grymt att du tror dig kunna öka din utdelning nästa år med mer än vad jag inkasserat totalt detta året!

  Må väl och lycka till framöver!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Anders Pengaregn

  Fasen va härligt att läsa detta! Stort grattis:) Nu lär ju verkligen ränta på räntan kunna ge ordentlig effekt för din del!

  Fortsätt gasa! Ser fram mot att hänga med på den fortsatta resan.

  MvH Pengaregn

  Gilla

  Svara
 3. Ping: Nytt portföljrekord! | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s