Nytt portföljrekord!

Inte nog med att jag satte nytt utdelningsrekord igår. Min portfölj var även en kort stund över 2,3 miljoner kronor i totalt värde vilket blev ännu ett överstrykningsstreck på långsiktiga målsidan. Naturligtvis rasade den ned under det idag men men… Målet är uppnått en kort stund iaf. 🙂

I övrigt funderar jag på när en större sättning kommer att komma på börsen. En 20%-ig minskning skulle få min portfölj under tvåmiljonersstrecket men jag kommer kunna köpa högutdelande aktier billigt om så inträffar. Det är såklart bara att ha is i magen och sitta lugnt i båten som alltid.

Som jag sade igår så funderar jag på mitt totala utdelningsmål för nästa år. Det vore fantastiskt om jag skulle kunna nå 80 000 i utdelningar faktiskt. Det kanske inte heller är helt omöjligt att nå 85 000 kronor eftersom ett flertal aktier jag har fått iår kan komma att ge utdelning nästa år. I år har de inte delat ut något alls (Bonava samt Addlife). Jag skall fundera vidare men 80 000 låter väl ändå rätt lämpligt.

Det är faktiskt lite fascinerande att jag närmar mig 100 000 kronor i passiv inkomst. När jag tittar på bloggare som tex Utdelningsseglaren, Chansar mest och Krösus Sork så blir man grymt peppad. Det går att ta sig dit även om jag inte är lika snabb framåt som de är. Men maskinen går av sig självt. Synd satan bara att jag inte har sparat så här sedan 20-års ålder…. Men vaf-n. Man kan inte ångra allt. 🙂

7 thoughts on “Nytt portföljrekord!

 1. Snållänning

  Tidsfaktorn är en av de viktigare variablerna när man bygger sin utdelningsmaskin, just därför rekommenderar jag alla i min omkrets att starta maskinen redan idag.
  Stort grattis på två uppnådda mål! Snöbollen är redan i rullning, passande att det är vinter snart =)
  /S

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Kulan

  ” Synd satan bara att jag inte har sparat så här sedan 20-års ålder…. ”

  Visst hade det varit trevligt om tex våra vänner på bankerna, de s.k. rådgivarna, hade föreslagit något liknande på 90-talet. Eller våra vänner i ekonomipressen, journalisterna?
  Men det är klart, att ha en årslön på banken är/var ju otänkbart och pension får du ju av din av staten och din arbetsgivare, inte behöver du tänka själv lilla vän, lita på oss, vi vet ditt bästa…….

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s