Utdelningar oktober

Vi är inne på sista dagen i oktober månad och jag har precis summerat ihop utdelningarna som slantats in på kontot de senaste 31 dagarna.

Cisco – 104 SEK
General Electric – 76 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 63 SEK
Main Street Capital Corp – 57 SEK
Hemfosa Fastigheter – 210 SEK
Ares Capital Corp – 977 SEK
Coca-Cola Corp – 599 SEK
Telus – 105 SEK
PepsiCo – 641 SEK
Digital Realty Trust – 127 SEK
Gladstone Investment Corp – 75 SEK

Totalt erhållen utdelning för oktober blev: 3 034 kronor innan diverse depårelaterade skatter.

Det är en minskning kontra förra årets utdelningar från oktober månad (3 386 SEK) med 10,4%. Det här har dock en logisk förklaring. NCC som delade ut 1 200 SEK förra året har iår dels minskat utdelningen (till 600 kronor) och dels inte delat ut i oktober utan årets utdelning kommer erhållas i november istället. För november bör jag kunna erhålla över 5 000 kronor i total utdelning troligen så jag tar igen den här dippen nästa månad.

Inför nästa år kommer troligen Ericsson ställa till det genom att slopa utdelning så troligen blir det inte plus i utdelningssumman varje månad då heller tyvärr.

Totalt i år har jag nu hur som helst nått 62 349 i totala utdelningar vilket såklart känns riktigt riktigt bra. 70 000-kronors gränsen för helåret närmar sig och jag tror faktiskt att jag kommer nå över den nivån med några kronor när året summeras. Men det kommer verkligen bli på håret.

I övrigt funderar jag på planerna för nästa år. Jag har min lista med aktier/REITs som skall införskaffas framöver. Jag vill även vikta upp i ett flertal av mina innehav i portföljen. Jag funderar på att höja totalavkastningen till lite högre nivå på min portfölj (ligger på cirkus 3% just nu). Någonstans runt knappa 4% i direktavkastning vore rätt rimligt på längre sikt. Men jag gillar aktier som inte direktavkastar så mycket så länge de höjer utdelningen rejält varje år. VFC och Starbucks för att ta några exempel.

Hur har oktober gått för er?

Utdelningssidan är uppdaterad.

3 thoughts on “Utdelningar oktober

 1. Humankapitalisten (@Humankapitalet)

  Det tuffar på riktigt fint, även om oktober blev lägre än förra året så är det ju på grund av väldigt rimliga anledningar. Se till att bomba in 70.000-gränsen nu!

  Ser ut som att oktober landar på +2% i runda slängar för min del, skulle generera en fin snittavkastning om den var konstant. Mina utdelningar den här månaden ska vi däremot inte prata om.

  //Humankapitalisten

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Förhoppningsvis når jag 70 papp, det verkar gå om min huvudräkning stämmer. 🙂 Skall fira med champagne vid nyår om så inträffar. 🙂

   Din nivå är ändå inte fy skam, men det blir bättre snart skall du se! 🙂 Spartiden är det viktigaste och det du sparar/återinvesterar nu kan du skörda fint om några år. Nära 200 000 i en portfölj är inte dåligt och den ser ju ut att betala dig bra redan. 🙂

   Gilla

   Svara
 2. Ping: Utdelningar oktober och hejdå Sverige? | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s