Utdelningar november

sek

November månad är slut. Snön har börjat falla och gatorna är snorhala. Vad känns då bättre än att kika på vad som hänt på aktiekontona senaste månaden?

Följande mynt har kastats in på mitt konto från erhållna aktieutdelningar:

HCP – 119 kr
Caterpillar – 121 kr
Lazard – 140 kr
Svolder – 2 750 kr
NorthWest Healthcare Properties REIT – 64 kr
Kinder Morgan – 86 kr
Omega Healthcare Investors Inc – 307 kr
Procter & Gamble Co – 165 kr
Main Street Capital Corp – 59 kr
NCC – 600 kr
AT&T Inc – 256 kr
Verizon – 180 kr
Deere & Co – 288 kr
Atlas Copco – 315 kr
Gladstone Investment Corp – 78 kr

Totalt erhållna utdelningar november blev: 5 528 kr

5 528 kronor är en höjning från förra årets november månads utdelningar (3 385 kronor) med hela 63,31%. En riktigt rejäl höjning. Dock beror det bland annat på (som redan förklarats förut) på att NCC har flyttat utdelningen från oktober till november.

Det är dock inte hela sanningen. Många av aktierna som betalar utdelning denna månad hade jag inte för ett år sedan. Pengamaskinen rullar på rejält nu och det är en ynnest att logga in lite då och då och se slantarna trilla in på kontot. Passiv inkomst äger!

Totalt har jag nu nått 67 977 kronor i total erhållen utdelning i år. Det verkar som att jag faktiskt kommer kunna nå mitt mål på 70 000 kronor i totalt erhållen utdelning för 2016. Jag måste säga att det känns fantastiskt skönt!

Jag har redan funderat ett flertal gånger på nästa års målsättning. Ericsson trasslar till det genom att troligen sänka eller i värsta fall ta bort förra årets feta utdelning på 7 200 kronor. Men en rimlig målsättning bör vara 80 000 kronor hur som haver. Jag hade lätt satt målet till 85 000 kronor om Ericsson inte varit i den situationen de är i nu men nu är det som det är. Det är dock skönt att ha en diversifierad portfölj när ett bolag går dåligt.

I övrigt går sparandet rätt segt nu när vi förbereder lillknoddens ankomst. Ett flertal nödvändiga inköp har gjort att sparkvoten hankat ned på en låg nivå men det är skönt att pengamaskinen manglar på samtidigt. Så länge man inte rör den så händer det saker som ger utslag längre fram. Målet är att sparandet skall komma tillbaka till en mer normal nivå nästa år.

1 thought on “Utdelningar november

  1. Ping: Utdelningar november | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s