Utdelningar december

svenskanyapengar.jpgGott nytt år alla kära ekonomiintresserade! Ännu ett år är avklarat och jag kommer komma med någon form av årsbokslut snart här i bloggen. Men först tar vi och tittar på de inkommande utdelningarna jag erhållit under december;

IBM – 1 004 kr
Autoliv – 266 kr
Main Street Capital Corp – 59 kr
Main Street Capital Corp – 89 kr
NorthWest Healthcare Properties – 64 kr
VF Corp – 78 kr
McDonalds – 528 kr
Coca Cola – 655 kr
3M – 101 kr
Emerson Electric – 110 kr
Johnson & Johnson – 326 kr
Starbucks – 274 kr
Wells Fargo – 73 kr
Gladstone Investment Corp – 81 kr

Totalt erhållna utdelningar för december (exkl diverse skatter): 3 814 kronor

Main Street Capital Corp delade tom ut två gånger under december. Bonusutdelningar är aldrig fel. 🙂

Att nå nästan 4 000 kronor för december känns mycket bra. December är en dålig utdelningsmånad för mig i normala fall men redan nu manglar maskinen på varje månad. Det skall bli intressant att se jan/feb utdelningar för nästa år. De är troligen de två sämsta månaderna för mig just nu.

Det är en höjning från 2015 års decembers utdelningar (2 546 kr) med 49,8%. Inte alls så illa vill jag påstå. Jag är mycket nöjd med årets avslutning. Till slut nådde jag totalt 71 691 kronor i utdelning för 2016. Mitt mål att nå över 70 papp i utdelningar för helåret 2016 uppfylldes med nästan två tusenlappens marginal. Jag var extremt nöjd när jag bröt igenom 70 000 i total årlig erhållen utdelning i mitten på december. Nästan lika nöjd som när MR L kom till världen med buller å bång den 6e december. 🙂 Att nå det målet visste jag skulle bli svårt men det gick faktiskt bra. Jag fundilerar redan nu på vilket utdelningsmål jag skall sätta för helåret 2017 men jag tippar på att 80 000 är ett lämpligt mål nu när Ericsson kommer lägga grus i min utdelningsmaskin. Förhoppningsvis når jag dit och jag vill givetvis nå över 100 papp så fort som möjligt. Det är en milstolpe som börjar vara inom räckhåll!

Jag kommer komma med en årsuppdatering där jag lite noggrannare går igenom portföljens utveckling och mål för 2017. Men inte fan skall jag vila på hanen nu. Här skall bombas utdelningar å det grövsta framöver. Jag sparade rätt hårt under 2016 (återkommer i årsrapporten angående det) och förhoppningvis sparas det lika bra i år.

Portföljen närmar sig sakta 2,5 miljoner men än är jag inte där. Målet är dock att jag själv skall nå upp till 3 miljoner inom kort så jag kan utnyttja Avanzas superbolån. Det vore lite grädde på moset minst sagt.

Långsiktiga sparmålsidan är uppdaterad

Utdelningssidan är uppdaterad

Jag har redan sett en hel drös uppdateringar för helåret och december bland bloggarna jag följer. Men kommentera gärna här i kommentatorsfältet. Hur har det gått?

5 thoughts on “Utdelningar december

  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack! Det går rätt hyfsat men är ju en bra bit ifrån din nivå. 🙂 Ericsson var ett riktigt blysänke förra året men diversifiering är bra. Ligger nog kvar i Ericsson framöver ändå. Skall bli intressant att se vad som händer med utdelningen men jag räknar med att den i värsta fall försvinner helt i år.

   Gilla

   Svara
   1. Dividendbomber Inläggets författare

    Japp. Har sett att de säger det med. De får ligga kvar här med. Sen får vi se om inte exempelvis Cisco är intresserade att köpa upp dem eller så kanske de börjar tjäna rejält med flis på 5G-pryttlar.

    Gilla

 1. Ping: Utdelningar december | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s