Utdelningar januari

mynt.jpg

Jag har haft fullt upp med lille knodden MR L så bloggpostarfrekvensen har åkt ned till en ytterst låg nivå. Ber om ursäkt för det men förhoppningsvis sover lillfisen lite mer lugnt framöver. Slaskiga januari är hur som helst över och några kronor har skyfflats in på mitt konto från snällt betalande företag (siffror är innan diverse skatter);

Gladstone Investment Corp – 85 kr
Ares Capital Corp – 1 008 kr
Telus – 114 kr
Walmart – 91 kr
Pepsico – 681 kr
Hemfosa – 210 kr
GlaxoSmithKline PLC – 103 kr
Digital Realty Trust Inc – 157 kr
NorthWest Healthcare Properties REIT – 91 kr
Main Street Capital Corp – 58 kr
General Electric – 84 kr
Cisco – 114 kr
Chatham Lodging Trust – 78 kr

Totalt: 2 874 kronor

Det här är en höjning från 2016 januaris utdelningar (1 531 kr) med hela 87,72%. Och då har inköpet i Ares Capital Corp inte ännu börjat påverka portföljens utdelningar. Januari var den näst sämsta utdelningsmånaden förra året men ligger jag runt ca 3 000 bagis i erhållen utdelning varje månad så skall jag absolut inte klaga. Snöbollen är i rullning och det känns riktigt riktigt bra att se utdelningarna öka nästan utav sig självt.

Februari kommer bli mycket intressant eftersom det var min sämsta utdelningsmånad förra året. Förhoppningsvis blir det en rätt rejäl ökning i erhållen utdelning. Men det känns redan nu som att jag bör kunna sätta en årligt mål på över 5 000 kronor i erhållen utdelning varje månad rätt så snart. Når jag dit är maskinen verkligen i rullning.

I övrigt har Ericsson slashat sin utdelning så april månads utdelningsnivå kommer få en rejäl smäll. H&M har inte heller ökat utdelningen men de levererade i alla fall en riktigt bra rapport. H&M, Bonava och Castellum har också ändrat från en utdelning per år till två utbetalningar varvid en på våren och en på hösten. Det kommer få intressanta effekter för min utdelningsportfölj från och med i år. Dock tror jag det är bättre för företagen vad gäller kassaflöde och operativ verksamhet att dela ut flera gånger per år istället för en gång på våren (som varit fallet i Sverige under en längre tid. September samt november ser ut att bli riktigt tunga utdelningsmånader nu. Det trodde jag inte för några år sedan.

Hur har det gått för mina bloggbesökare? Bra hoppas jag? 🙂

Utdelningssidan är uppdaterad

1 tanke på “Utdelningar januari

  1. Ping: Utdelningar januari | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s