Portföljen över 2,5 miljoner!

champagneDet går bra nu, riktigt bra… Som vanligt så kommer börssmällen snart komma. Ni är varnade!

I dag hamnade portföljen över 2,5 miljoner i totalt värde med några kronor. Aktierna är för tillfälligt värda 2 499 xxx nånting och jag har lite kontanter på kontot vilket gör att den nu är värd över 2,5 miljoner totalt. En stor anledning är att IBM går som tåget för tillfället. Lite märkligt. Så bra tycker jag inte att de är?

Jag har inte sparat särskilt hysteriskt sista tre månaderna.  Det känns som att det var igår som jag gick igenom 2 miljonersgränsen med portföljen, men det var i april förra året. Det har gått väldigt bra sedan dess och frågan är hur länge det kan fortsätta? Många aktier är dyra och det är numera svårt att hitta bra aktier med hög och växande direktavkastning. Mycket är dyrt för närvarande.

Utdelningsbombandet fortsätter dock och februari kommer se mycket bättre ut kontra förra året främst tack vare Lazard, OHI samt Progressive corp. Rent krasst vill jag nog ändå förstärka utdelningarna för februari som är en rätt svag månad. Finns många fina bolag som delar ut feb/maj/aug/nov även om värderingen som sagt generellt sett är väl hög för många aktier. Kan bli lite bluechip som AT&T kanske….

I övrigt spelar portföljvärdet inte en allt för stor roll även om det är kul att se att den växer. Mer intressant är inkasserade utdelningar och där har det varit lite upp och ned i år när bolagen har rapporterat. Axfood ger ingen bonusutdelning som förra året så det är en sänkning. H&M har oförändrad utdelning. Ericsson sänker kraftigt från 3,7 kronor till en krona. NCC+Bonava är en sänkning kontra 2015 men en höjning kontra 2016.

I övrigt är det lite små höjningar här och där. Industrivärden och Investor tex. Investor tycker jag ser mycket trevligare ut än Industrivärden just nu när jag räknar på det. Det anser Lundaluppen med.

Långsiktiga målsidan är uppdaterad

I övrigt – nej, det blir ingen champagne idag även om inläggsbilden skvallrar om det, champagne kommer dock serveras när jag flyger igenom 3-miljoners gränsen för depån. Trolig ETA 2055. 😉

Annons

7 tankar på “Portföljen över 2,5 miljoner!

  1. Pingback: Långsiktiga sparmål | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s