Utdelningar februari

dividend2.jpg

Slaskmånaderna är över oss och det är grått som bara den ute. Vad passar då bättre än att titta på alla småmynt som åkt in på kontot utan att jag har behövt arbeta för dem?

Följande utdelningar har inkasserats under februari:

Gladstone Investment Corp – 82 SEK
Deere & CO – 287 SEK
AT&T – 256 SEK
Verizon – 176 SEK
Lowe’s Companies Inc – 76 SEK
Progressive Corp – 303 SEK
Procter & Gamble Co – 178 SEK
STAG Industrial Inc – 52 SEK
Omega Healthcare Investors Inc – 606 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 91 SEK
Kinder Morgan – 83 SEK
Main Street Capital Corp – 57 SEK
Caterpillar Inc – 138 SEK
Lazard – 853 SEK
Chatham Lodging Trust – 79 SEK
Starbucks – 270 SEK

Totala utdelningar för februari exklusive diverse skatter: 3 587 kronor

3 587 kronor är en höjning från förra årets februaris utdelningar med hela 154,76%. En riktigt stor höjning och vi har främst Lazard, OHI samt Progressive Corp att tacka för denna fina ökning. Februari var min sämsta månad förra året men inköpen av ovanstående nämnda aktier kommer ge fint reslutat även för augusti i år. Dock vill jag öka kassaflödet i februari samt augusti så jag kikar på att utöka eller skaffa några nya aktier som betalar ut i dessa månader. Lazards utdelning var stor, men det är deras bonusutdelning som ger reslutat denna månad.

Snöbollen rullar verkligen på fint. Det syns inte minst när jag tittar på Starbucks. Jag har inte investerat en krona i Starbucks på länge men utdelningen har ändå höjts från 203 kronor som betalades ut i februari 2016 till 270 kronor i denna månaden. Man får tacka för den löneökningen. Det räcker nästan till två kaffe latte på Starbucks…

Det verkar som att jag minst varje månad får in minst ca 3 000 kronor i utdelningar från och med nu (nåja, jag får köpa in lite mer aktier som delar ut i augusti). Inte fy skam utan att lyfta ett finger men det skall ändå bli bättre inom en snar framtid. Når jag 10 000 kronor i utdelningar rullande varje månad så är det en fin försäkring om något skulle hända. Jag kommer inte dit nästa år men jag känner redan nu att maskinen kommer dela ut tungt varje månad i framtiden. Inom 4-5 år kanske? Snöbollen studsar verkligen fram i hög fart. Och pensionförsäkringen byggs på av sig självt.

Vad gäller mars kommer det kanske bli en total utdelningssänkning kontra förra året. Castellum har splittat sin utdelning till två utbetalningar istället för bara i mars samt Axfood delar inte ut någon bonusutdelning i år. Men det kommer ändå bli en fin månad i utdelningsplånboken.

Hur har det gått för er andra? Har ni några tips på aktier som delar ut i februari?

Utdelningssidan är uppdaterad

Annonser

7 tankar om “Utdelningar februari

 1. Anders Pengaregn

  Om du kan tänka dig att plocka in några svenska preferensaktier så delar både Akelius och Oscar Properties ut i februari. En liten bonus är ju också att dom delar ut kvartalsvis så du får med dom bolagen in mer i augusti också:)

  MvH Pengaregn

  Liked by 1 person

  Svara
 2. Snålgrisen

  Ser att du också har fastnat vid att försöka sprida ut utdelningarna någorlunda jämnt över året. Jag skrev en bloggpost om det för ett tag sedan, varför man egentligen gör så. Ordningssinnet antar jag hehe.

  I Februari fick vi utdelning från SAS Pref, Omega, Volati Pref, Akelius pref, Boston pizza och northwest healthcare. Fina pengar rakt in på kontot

  Liked by 1 person

  Svara
 3. kronantillmiljonen

  Tycker ändå att det är rätt trevligt att Castellum har splittat utdelningen. Visst, man får pengarna mindre fort och det tar längre tid att återinvestera. Däremot får man ju glädje 2 gånger per år 😀

  Gilla

  Svara
 4. Ping: Utdelningar februari | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s