Storshoppar som bara den.

storhandla.jpg

Har manglat in en hel del kontanter på kontot och har storshoppat småposter idag. Totalt blev det 15 avslut enligt följande:

10 stycken Harris Corp. Total inköp exklusive courtage blev 9 610 kronor. Harris är ett teknikföretag som har kunder både inom försvar, övrig offentlig och andra teknikkunder. Harris har en rätt låg direktavkastning (1,92%) men har utrymme att höja eftersom utdelningsandelen är låg (EPS är 5,08 för tillfället). Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på ca 185 kronor.

14 Consolidated Edison. Totalt inköp exklusive courtage blev 10 159 kronor. Bolaget behöver väl knappast någon närmare presentation. En köp å glöm-aktie jag bör skaffa några fler utav framöver. Direktavkastningen är för närvarande 4,34% och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på ca 441 kronor.

15 T. Rowe Price Group. Trow är ett globalt kapitalförvaltningsföretag som erbjuder finansiell rådgivning, kontohantering och pensionsplaner. Kort sagt lagom tråkigt och en given plats i portföljen. Totalt inköp exklusive courtage blev 9 480 kronor. Direktavkastningen är 3,15% men man har gott utrymme att höja framöver. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på ca 299 kronor.

15 CVS Health Corp. Ett bolag inom hälsosektorn som många utländska bloggare har talat gott om ett längre tag. Totalt inköp exklusive courtage blev 10 182 kronor. Bolaget har dippat en aning på börsen sedan 2015 men man höjer utdelningarna rejält varje år och har gott om utrymme att fortsätta göra det. Direktavkastningen är 2,55% och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på ca 260 kronor.

15 Aflac. Aflac är ett amerikanskt globalt försäkringsbolag som är den största leverantören av kompletterande försäkringar i hela USA. Kort sagt lagom tråkigt stabilt. Totalt inköp exklusive courtage blev 9 851 kronor. Direktavkastningen är låga 2,29% men man har utrymme att höja framöver. P/E på 12,22 är ok men visst kan man tycka att aktien är dyr men kvalitet kostar. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 226 kronor.

17 Abbvie. Abbvie är ett amerikanskt multinationellt läkemedelsbolag som sysslar huvudsak med forskning inom biomedicin och där de är ledande på både immunologi och virologi. Totalt inköp exklusive courtage blev 10 137 kronor. Direktavkastningen är 3,73% och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 378 kronor.

18 WP Carey. WP Carey är en REIT som verkar inom fastigheter. Lång historik av fina utdelningshöjningar och jag borde köpt dem för länge sedan. Totalt inköp exklusive courtage blev 10 433 kronor. Direktavkastningen är 5,97% och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 622 kronor.

18 Ventas. Ventas är ännu en fastighets-REIT jag kikat på under en längre tid. Totalt inköp exklusive courtage blev 10 390 kronor. Fin historik av utdelningshöjningar och en direktavkastning på 4,7%. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 488 kronor.

18 Merck. Bolaget behöver knappast någon detaljerad presentation men Merck är ett tyskt läkemedels- och kemiföretag. Merck grundades 1668 av Friedrich Jacob Merck i Darmstadt och är ett av världens äldsta läkemedelsbolag. Således en given plats i portföljen. Totalt inköp exklusive courtage blev 9 948 kronor. Merck har en direktavkastning på 2,98% och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 296 kronor.

20 Realty Income. Ett inköp jag funderade på redan för över 10 år sedan när Petrusko tjatade om den men sent skall syndaren vakna. De är inte lika galet högt värderade nu så jag initierar en position. Här är ett bolag jag vill utöka i framöver. Totalt inköp exklusive courtage blev 9 650 kronor. Kul är också att de delar ut varje månad. Realty har en direktavkastning på 4,59% för närvarande och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 442 kronor.

20 Qualcomm. Fint bolag som är en benhård konkurrent till Cisco och Ericsson. Fin direktavkastning på 3,94% och bolaget har rullat på fint på sistone. Inköpet blev 10 104 kronor exklusive courtage. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 398 kronor.

35 Pfizer. Presentation överflödig men Pfizer ser bra ut och när andra bloggare utökar i dem följer jag tåget. Inköpet blev 9 782 kronor exklusive courtage. Direktavkastningen är på fina 4,01% och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 392 kronor.

40 Vodafone. Presentation ånyo överflödig men har länge velat ha dem i portföljen. Inköpet blev 10 021 kronor exklusive courtage. Direktavkastningen är på 5,69% och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 570 kronor.

60 Old Republic International. Old Republic är ett försäkringsbolag jag kikat på en längre tid. Stabil utveckling under lång tid men kanske inte jättesexiga. Inköpet blev 10 213 kronor exklusive courtage. Direktavkastningen är 3,9% och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 398 kronor.

Slutligen 40 aktier till i Omega Healthcare. Inköpet blev totalt 10 781 kronor exklusive courtage. Jag har nog presenterat bolaget i bloggen sedan förut. Direktavkastningen är höga 8,16% och inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på totalt 874 kronor.

Totalt inköp idag blev dryga 150 000 kronor. Alla inköpen ovan kommer utöka den årliga utdelningen med 6 269 kronor. Med reservation för felräkningar. Det blev en hel del i listan minst sagt… 🙂

Förhoppningen är att alla dessa inköp skall växa fint varje år framöver. Många av bolagen jag har införskaffat idag har haft fin tillväxt de senaste åren och jag hoppas såklart att det fortsätter.

Som ni ser är det många småslattar jag införskaffat idag men alla dessa inköp är grunden för fler kommande inköp. Många av bolagen ovan kommer jag köpa fler utav i framtiden. Jag diversifierar mer mot USD för tillfället men har även en del svenska bolag på radarn framöver.

Totalt portföljvärde är numera över 2,8 miljoner kronor efter dagens småpostinköp i 15 bolag. Långsiktiga målsidan är också uppdaterad.

 

 

Annons

17 tankar på “Storshoppar som bara den.

 1. Leva drömmen

  Snyggt. Mycket bra köp. Har själv ägt många av dom för ett tag sedan men tyvärr gick jag ur alla aktier för en tid sedan.. Är på väg in i matchen igen och kommer att köpa in en massa nya utdelningsaktier inom en snar framtid och många av dom finns i dina köp. Kolar ofta på din portfölj och känner glädje. Bra bolag.

  /Leva drömmen

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Snålgrisen

  Ingen dålig shoppingspree hehe. Ja man får ju hoppas att flera av de där bolagen höjer sin utdelning, för 1,94% är ingen vidare yield om du frågar mig… Min undre gräns går vid 4%, men då är ju givetvis risken lite större. Helt rätt att pengar ska jobba stenhårt!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Nej, så mycket kontanter kan börja skava på sparkontot till slut och det gillar vi inte. 🙂

   Jag blandar och ger som du ser i porföljen vad gäller utdelningsnivå. 🙂

   1,92% (Harris va?) är egentligen lite för lite men jag gillar verkligen bolaget. Skulle jag närma mig en total pensionering kan jag omvikta mot 4-5% utdelning från diverse blue chip som AT&T och liknande.

   Gilla

   Svara
 3. Mimi

  Hej! Tycker om din blogg mycket och är ofta inne och läser den för inspirationens skull. Får jag fråga hur mycket cortage du betalat totalt idag i och med alla ovan köp? Nyfiken…

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack!

   Kör via Avanza och inköpen ovan gick alla på 24-27 spänn per styck i courtage. Totalt blev det 376 spänn i courtage för de 15 inköpen. Lite pengar javisst men det är långt billigare än vad det har varit. Sen är det en engångskostnad. 🙂

   Gilla

   Svara
   1. Mimi

    Själv försöker jag snåla och köpa för under 597kr för att få 1kr i courtage för varje affär på Avanza. Funkar dock bara för köp av svenska aktier… (vet inte riktigt brytgränsen för utländska). Jo, jag kanske är lite ”dumsnål” där 😄

    Gilla

   2. Dividendbomber Inläggets författare

    Jag är väl medveten om den där gränsen men jag är nog lite för slö för att pricka rätt vid varje inköp tror jag. 🙂

    Har du någon portfölj online man kan kolla in?

    Gilla

 4. Mimi

  Jag har ingen portfölj online då jag precis startat min resa och har blygsamma 200 000kr i den… men någonstans ska vi alla börja. Får lov att återkomma när den blivit lite större. Dock finns ju inget Shareville på Avanza och bloggar är roligare att läsa än (för tillfället) skriva 😊

  Önskar dig en trevlig helg och ser fram emot nästa blogginlägg!

  Gilla

  Svara
 5. Pingback: Essity in i porföljen | Dividend bomber

 6. Roadstar

  Wow fina köp. Jag har börjat strukturera upp en bombmatta också. Skulle vara riktigt gott att ha över 100 utdelningar. Det är vad jag jobbat på nu.

  Gillad av 1 person

  Svara
 7. Roadstar

  Har köpt Realty income och Northwest healthcare. Finns ju så många reit;se.
  Har du nån förslag om nån mer bra och med stabil stigande utdelning.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s