Ännu ett litet litet sparmål uppnått

cash

Ännu ett pyttigt litet sparmål är härmed uppnått. Får numera in minst 2 800 spänn varje månad i utdelning (före div skatter) vilket räcker till en flaska Penfolds Bin 707 på systemet (Nr 90135) vilket inte är fy skam om man gillar cab sauv. Den passiva pengamaskinen rullar på helt klart finfint.

2 800 bagis är såklart helt ok varje månad men målet är högre än så. Man blir inte så lite peppad av att följa exempelvis Krösus Sork som har som målsättning att nå 50 papp minst i utdelning varje månad. Bara att ösa på med fina aktier så får vi se vart vi hamnar.

Jag tror redan nu att det här uppnådda målet kommer krossas inför nästa år. Kan bli så att jag når runt 5 papp minst varje månad vilket blir ett stort steg för kassaflödet i min portfölj. Inträffar det, då kan jag kanske börja uppgradera vindrickandet till Penfolds Grange 2009 (Nr 95618) vilket känns rätt ok. Grange är grymt men det får inte bli nån vana att sörpla i sig vin för dryga fyra papp flaskan om man skall kunna spara.

Långsiktiga målsidan är uppdaterad.

Annons

4 tankar på “Ännu ett litet litet sparmål uppnått

 1. Snålgrisen

  Grattis! Jag har själv ett sånt ”tramsmål” uppsatt, att få 5000 kr i månaden minst i utdelning. Det är uppfyllt för alla månader sånär som för december som ger 4800 kr. Dock har man ju april och maj som ger ca 25000 vardera, så det är en viss snedfördelning.

  Kämpa på, det inte inte lite att få såna utdelningar som du har, räkna hur många löneförhöjningar det hade behövts för att få de extraslantarna netto… 🙂

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack! 🙂

   Visst är det tramsmål. 🙂 Men klart att jag skall över 5 papp varje månad from nästa år. Jag har samma snedfördelning med majoriteten utdelningar i april/maj men det är normalt när man investerar i Sverige.

   Ja, det blir en hel del löneförhöjningar med tanke på marginalskatten…. :O

   Gilla

   Svara
 2. p

  Riktigt roligt mål. Kollade nav tool och februari är min säsmta månad med 2450 SEK. Augusti som är en annan dålig månad klarar nästan 3000. Alla andra ligger komfortablelt på mellan 4-5 tusen Jag har som mål att få upp februari och augusti till minst 3000 nästa år. Jag tycker inte alls det är ett tramsigt mål. Med annan passiv inkomst så nådde jag dock 3500 i februari i år men det räknas inte! Nästa år tar du 5000 i månaden och jag minst 3000 på februari och augusti!

  /P

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s