Förskoleläraren som vill beskatta dig.

greider

När Sverige har full högkonjuktur med närapå obefintlig arbetslöshet bland infödda svenskar, lånekarusell utan dess like och oerhört svagt sparande så väljer vänsterpartiet att ge sig på småspararna som sparar i ISK och kapitalförsäkring. Man vill nu höja skatten för tredje gången sedan valvinsten (även fast S såklart lovade och svor innan att man minsann ALDRIG skulle höja skatten på ISK eller KF efter en valvinst). Det skiter man i nu och skjuter salthagel på småspararna samtidigt som de som lånar (till 4500% effektiv ränta) smslån får skatteavdrag i jämförelse.

Förskoleläraren (eller är det barnskötaren?) Ulla Andersson med obefintlig ekonomisk utbildning har betett sig minst sagt märkligt på Twitter efter det här blev offentligt genom fula påhopp på exempelvis Anna Svahn som ställer relevanta frågor om jämställdhet/jämlikhet. Nånstans verkar hon inte kunna motivera det här dumidiotiska beslutet.

Ulla väljer istället att svara på ett å annat bittert påhopp från arga småsparare där hon känner sig kränkt men vägrar som en papegoja att svara på relevanta ekonomiska frågor som varför man har ränteavdrag på smslån medan man för tredje gången höjer skatten för små små sparare som kämpar för en högre pension. Kort sagt är det här plakatpolitik och man har tydligen nån fet hållhake på finansminister Magdalena Andersson som ånyo viker ned sig för idiotisk beskattning som hör hemma i vänsterdiktaturer där allt ägs av staten.

Dubbelbeskattning är INGET en normalt funtad västerlänsk demokratisk stat skall pyssla med eftersom det skadar ekonomin å det grövsta. Vidare kommer det få effekter för utländskt kapital som inte kommer komma in i Sverige pga våra repressiva skatter.

Argumentet är att de 10% med högst ISK-intäkter kommer få bidra mest tills statskassan vilket såklart är sant. Problemet är bara att det är ihålig retorik när de riktigt rika inte har kapitalet i investeringssparkonton utan har det långt ifrån klåfingriga vänsterfingrar i Sverige. Det är helt enkelt vanligt folk, studenter, fattigpensionärer och andra som vill kämpa sig till en buffert som har investeringssparkonton som kommer drabbas hårdast. 1,8 miljoner svenskar har investeringssparkonton och i slutändan kommer lånekarusellen fortsätta premieras medan sparande bestraffas med dubbelbeskattning.

Allt den här osäkerhet gör att jag faktiskt börjar fundera på att ta familjen och flytta iväg. Sverige står inför stora utmaningar framöver men skall man lösa utmaningarna genom att ge sig på hårt sparande hårt jobbande Svenssons så kan min pengamaskin komma till användning genom att helt enkelt peka finger åt de här socialisterna som nu vill beslagta saker som redan är beskattade.

…vi lär återkomma till det här ämnet framöver…

Annonser

7 thoughts on “Förskoleläraren som vill beskatta dig.

 1. Aktiepappa

  Jättebra inlägg men att kalla Ulla för ‘förskolelärare’ är ett hån mot de som verkligen läst en högskoleutbildning till lärare. Ulla är barnskötare. Det blir man genom att läsa barn och omvårdnad på GYMNASIET. Finns även att läsa på Hermods (tänk Kurt Olsson).

  Hade Ulla visat förmåga att komma in på högskola och läst några poäng där är jag säker på att hon sannolikt varken varit kommunist eller lagt detta idiotiska förslag.

  Liked by 1 person

  Svara
   1. Dividendbomber Inläggets författare

    Frågan är vad som stämmer. Tidningar har ju inte alltid rätt. 🙂

    Men jag håller med, jag önskar lite bättre ekonomisk bagrund om man skall komma med dylika förslag.

    Gilla

 2. Micke Larsson

  Det där är ett vanligt sätt att hantera kritik på Twitter: Undvik relevanta frågor, retweeta och svara på kommentarer av typen: ”Men eru dum i huvet din jävla mensfitta?”

  Vips, så är du ett offer som dessutom tar dig tid att kommunicera med näthatarna.

  Liked by 1 person

  Svara
 3. Kaizenliv

  Jag är irriterad men inte förvånad. Höjd skatt på investeringssparkonton är enbart en ideologisk fråga – den som ”har pengar” ska lämna ifrån sig dem. Det kommer inte att ge ökade skatteintäkter i längden eftersom folk sparar mindre och de riktigt rika flyttar kapitalet utomlands i högre utsträckning. Jag ser inte rättvisan i detta.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s