20 aktier till igen i Lazard

img_4091

Efter att ha surat lite över socialistregimens beslagtagningspolitik för ISK och KF så jobbar jag vidare på utdelningsportföljen. Idag inköptes 20 stycken till aktier i Lazard (LAZ) för 6 722 bagis exklusive courtage. Utdelningen kommer hjälpa mina halvdana utdelningsmånader februari samt augusti. Förhoppningsvis lite mer i Februari om nu Lazard ånyo har bonusutdelning. Jag håller tummarna för det. 🙂

Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning (eventuell bonusutdelning i februari exkluderad) på cirkus 262 spänn. Kul också är att Lazard inte har någon källskatt över huvud taget. Mer sånt kommer krävas om galenpannan Ulla Andersson (V) skall få fortsätta dumheterna.

I övrigt kikar jag ånyo på att handla WP Carey och Ventas. Glaxosmithkline ser också lockande ut nu när Brexit har fått ned pundet i källaren. Samt att jag tänkt länge på banker i allmänhet och Intrum Justitia (gah, stavning) i synnerhet.

Portföljen är uppdaterad.

2 tankar på “20 aktier till igen i Lazard

 1. Krösus Sork

  Tyckte också det var demotiverande med höjningen. Nåväl det är som det är. Man får jobba på bara helt enkelt. Jag vill också öka i Lazard som kommit ner i pris en del på sistone och i WPC som jag antar snart kommer annonsera en utdelningshöjning. Vårdfastighetssektorn är jag lite orlig för nu. Man vet inte vad Trump och gänget kan tänkas hitta på även om Ventas nog är säkrare än tex OHI.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Är redan rätt tung i OHI och vill öka i Ventas för att jämna ut. Trump kan dock paja den sektorn precis som du säger men jag tror då att det blir ett temporärt hack i kurvan. På lång sikt behövs dessa bolag åt en åldrande befolkning.

   I övrigt håller jag med angående Lazard och WPC. Båda känns hyfsat köpvärda nu.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s