Danskdjävlar!

100017 - Tryg_Logo_MYK-LARGE_cs3

In på nästa halvgubbtantiga marknad. 🙂 Den danska. Öl, smörrebröd och ett helt ok fotbollslag  (även om de är sämre än Sverige 😉 ). Inspirerad av Krösus Sork köpte jag in mig på 40 stycken Tryg för totalt 7 470 bagis exklusive courtage. Den årliga utdelningshöjningen blir ca 330 spänn innan avkastningsskatt. Dock har danskdjävlarna 27% avkastningsskatt på utdelningarna men eftersom jag slänger in det i min kapitalförsäkring hoppas jag att Avanza lyckas få tillbaka källskatten framöver.

Tryg är ett försäkringsbolag som har ett flertal underbolag verksamma i Norden. Bland annat Moderna Försäkringar. Kort sagt lagom tråkig stabil verksamhet. Sen delar de ut fyra gånger per år vilket såklart inte heller är dumt för mitt rullande kassaflöde (jan, apr, jul och oktober). Januari, juli och oktober är tre svaga utdelningsmånader så tillskottet välkomnas.

Vad säger ni andra om Tryg? Nu har jag många små aktieslattar i portföljen men många av de mindre innehaven (Tryg inkluderat) skall jag utöka i framöver.

Portföljen är uppdaterad.

4 tankar på “Danskdjävlar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s