Utdelningar oktober och hejdå Sverige?

money.jpg

De första snöflingorna har droppat ned i backen, det är tokmörkt, tiden är omställd till vintertid (idiotisk uppfinning) och alla ser ut som gråa lakan. Kort sagt inte den roligaste tiden på året men vi har annat kul som händer varje månad… Nämligen utdelningar från bolag som arbetar åt dig non-stop när du sover.

Följande utdelningar har inkasserats under oktober 2017;

Chatham Lodging Trust – 73 kr
Cisco Systems Inc – 119 kr
General Electric Co – 79 kr
Main Street Capital Corp – 54 kr
W.P. Carey Inc- 408 kr
STAG Industrial Inc – 48 kr
Realty Income Corp – 34 kr
NorthWest Healthcare Properties REIT – 86 kr
GlaxoSmithKline PLC – 101 kr
Tryg – 82 kr
Hemfosa Fastigheter – 220 kr
Bonava B – 380 kr
Merck & Co Inc – 68 kr
Coca-Cola Co – 602 kr
Telus Corporation Voting – 112 kr
Ares Capital Corp – 2481 kr
Digital Realty Trust Inc – 151 kr
Ventas Inc – 189 kr
PepsiCo Inc – 655 kr
Chatham Lodging Trust – 72 kr
Gladstone Investment Corp – 78 kr

Totalt erhållen utdelning exklusive diverse skatter för oktober 2017 blev: 6 092 bagis

707.jpg

Dryga sex papp är en höjning sedan förra årets oktobers utdelningar (3 034 kr) på hela 100,79%. Rätt ok höjning även fast oktober är en rätt kass utdelningsmånad. Ökningen på 3 058 spänn räcker till en flaska Penfold bin 707 vilket blir gottigottgott till grillen nästa år. Blir faktiskt pengar över till två fulrödvinsboxar åt polarna.

Utdelningsmaskinen rullar hur som helst så sakteliga på. Totalt har jag nu nått 79 382 kronor i total utdelning för 2017. Som vanligt surt att jag inte nådde över 80 pappstrecken men vafasen, man skall inte klaga. Vidare är det också trevligt att jag nu närmat mig mitt totala utdelningsmål på 85 000 spänn. Jag bör klara av det under nästa månad faktiskt.

Jag har under en längre tid funderat på vad jag skall göra med pengamaskinen. Jag gillar att jobba så att göra en ”Miljonär-innan-30” känns faktiskt inte så aktuellt. Men å andra sidan börjar jag mer och mer fundera på framtiden i Sverige när man skickar in miljontals pengar i skattesystemet som läcker ut på alla möjliga idiotiska projekt och bidragsformer samtidigt som man förfördelar vissa grupper av människor. Det känns ont i hjärtat när jag betalar så enorma pengar skatt varje år samtidigt som normal vård knappt fungerar åt min familj. Vidare ser Vänsterpartiet sparande som ett hot mot deras bidragssamhälle så de vill dubbelbeskatta ISK/KF och ge sig på de som kämpar och sliter istället för att spara in på skatteslöseriet. Vi kommer inte lösa de aktuella problemen (bla alla nyanlända som inte har arbete) med nya (läs fler) myndigheter och mer bidrag till höger och till vänster.

Jag har historiskt sett inte tänkt röra på mig geografiskt men när man ser att tex Jason Fieber klarar sig bra i Thailand på samma mängd pengar som jag har i min portfölj (fan undrar om jag nu inte har lite mer cash än vad Fieber har totalt faktiskt) så börjar man såklart fundera mer och mer. Ungern och Tjeckien lockar också. Säkra länder, bra kostnadsnivå i allmänhet och billig pilsner i synnerhet.

Vi har dock lille plutten MR.L. som såklart skall få gå i en bra skola så det kommer kosta flis kontra Fieber om vi rör på oss. Men ju mer jag räknar desto mer börjar möjligheterna öppna upp sig och vinner S+MP tillsammans med kommunisterna V nästa val kan det mycket väl bli så att vi tar en längre paus från Sverige.

Vi får återkomma till ämnet.

Hur har det gått för er? Kasst eller hyfsat ok?

Utdelningssidan är uppdaterad.

 

7 thoughts on “Utdelningar oktober och hejdå Sverige?

 1. Snålgrisen

  Jodå det rullar så sakteliga på. Utdelningarna tickar in även om det ibland känns som en evighet mellan ”plingen” i telefonen. Tittar man på statistiken så ger utdelnigsportföljen ca 10000 kr i genomsnitt per månad. Inte alls tillräckligt för att checka ut från Svea Rike, om man vill fortsätta leva ungefär som vi gör nu, utan då krävs det dubbla. Men inom några år, om inget oförutsett inträffar och portföljen tuffar på så är vi där.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Känns rätt bra. 🙂 Jag har hållit mig ifrån högavkastande aktier/reits/preffar rätt rejält men skulle det krävas kan man ju vikta om. Men lite mer slantar i kistan vore fint…..

   Gilla

   Svara
 2. John Doe

  Jag har länge stört mig på att många svenska aktiebloggare fortfarande är såna filmjölkssocialister med en mycket märklig och framför allt motsägelsefull ”inte kapitalist, men…”-inställning. Vissa, t.ex. du och Chansar Mest har nu börjat slå an en ton som jag verkligen gillar. Jag får underbara Ayn Randska vibbar när jag läser sånt här. Att gnälla löser ingenting på sikt men att rösta med fötterna gör det. ”Go where you’re treated best” som Andrew Henderson säger. Det finns absolut ingen anledning att stå med öppen börs när vänstern kommer med kollekten. Brain drain är den logiska följden på en självgod och förtryckande skattepolitik. Jag är för övrigt nytillkommen läsare på dessa sidor. Trevligt att råkas, keep it up!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack! Det känns tråkigt eftersom jag alltid har gillat Sverige. Jag har däremot aldrig varit den gnälliga typen så det är inget för mig. Men nånstans finns det ett stopp för hur mycket dumheter jag skall vara med och bekosta. Jag tycker det är viktigt att alla unga får en bra chans i skolan och att alla (oavsett hur puckade de är) får vård om så behövs. Det jag inte vill vara med och sponsra är statligt betalda hattmuseum, kamelfarm, pengar till religiösa extremister, pengar till ett pensionssystem som staten nallar ur hela tiden osv osv. Som sades ovan, vi kan få anledning till att återkomma i frågan. Vi närmar oss mer och mer en nattvandrarstat vilket skrämmer mig.

   http://blog.svd.se/ledarbloggen/2014/08/11/motsatsen-till-nattvaktarstaten/

   Gilla

   Svara
 3. P

  Med tanke på att automatisering och robotar kommer i allt högre grad så kommer lönearbete och sparande beskattas hårdare och hårdare. Anledningen till att skatteverket eller vilket verk det nu var ska kartlägga alla svenskars tillgångar är ju för att kunna lägga på nya skatter framöver och tweaka gamla. Det kommer bli ohållbart framöver. Sen är folk i Sverige korkade och lullar omkring i tron att Sverige är så himla bra. Med tanke på skattetrycket så är det katatrof.

  I övrigt är jag polis, och uttalar jag mig om den biten så kommer jag bara bli kallad rasist. Trots att jag ser den faktiska mörka verkligheten. Det enda jag kan säga är att polisen i yttre tjänst inte är saft och bull-poliser vilket vissa gör gällande. Det är krig varje dag. Och vi står emot så mycket vi kan, trots noll uppbackning uppifrån.

  Just det, jag med familj planerar givetvis för att på något sätt lämna landet. Får se hur det skall gå till.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Du är troligen helt rätt ute i din analys och politikerna behöver verkligen se över skatte- samt bidragssystemet. Automatiseringen kommer få stor inverkan på hela det svenska samhället inom 10 år. Själv vill jag gärna se om en låg medborgarlön och skatteintäkter från hus samt mervärde istället från arbete kan vara en väg framåt. Tyvärr tror jag ingen politiker vågar peta i det här förrän det är för sent.

   Vad gäller det du säger i sista stycket är det så illa så att man blir ledsen. Vi har ett enormt problem med att hantera alla migranter och att blunda kommer inte att räcka till. Oroande utveckling minst sagt men jag vet hur polisen kämpar även fast man inte har rätt verktyg, support eller stöd från ovanifrån. Ni gör ett fantastiskt jobb utifrån de resursern ni har att jobba med. Vad jag tycker om Eliasson skall jag nog inte nämna här men man sätter inte politruker för att leda en polismakt under hård press. Om inte det här styrs upp är det ett tungt argument att röra på sig. Vidare kan det få stor inverkan på de svenska bolagen i min portfölj. Dock är de flesta utav dem jag har utav internationell karaktär så det kanske inte blir så mycket problem ändå…. Men jag är inte helt optimistisk….

   Gilla

   Svara
 4. Ping: Utdelningar oktober | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s