Nytt sparmål uppnått. 80 papp i utdelningar!

utdelningar

Efter att AT&T, Verizon samt Deere kastat in utdelningar på kontot så har mina utdelningar för 2017 totalt gett mig över 80 000 kronor exklusive diverse skatter. Blev såklart riktigt glad när jag insåg att jag trillat över den gränsen. Det är i stort sett helt klart att jag kommer nå mitt årliga mål på att nå 85 papp i totala utdelningar. Har jag lite flyt i slutet på året kanske jag når över 90 papp vilket vore helt fantastiskt.

Det känns verkligen som (jaja, jag har tjatat länge om det men…) att pengamaskinen går utav sig självt. Snöbollseffekten MÄRKS numer i portföljen på ett helt annat sätt än när jag började utdelingsspara hårt runt 2010-2011. Inte nog med att jag återinvesterar alla utdelningar utan många företag ger mig rejäla utdelningshöjningar varje år. Nu senast så höjde Starbucks utdelningen med 20% utan att jag lyft ett endaste finger på länge. Det enda jag har gjort är att köpa in Starbucks för tre år sedan och köpt en latte eller tre hos dem sedan dess. Inget mer.

Att nå över 100 000 i utdelningar nästa år bör vara fullt möjligt. Det känns helt sjukt med en passiv inkomst på den här nivån. Hade jag fått en trissvinst på 100 000 för 15-20 år sedan hade jag blivit helt galen av lycka. Nu kommer den vinsten in utav sig självt varje…. djäkla… år…. utan att jag behöver göra någonting. Jag har en polare som vann 10 papp för dryga 3 år sedan. Hans Facebook exploderade av lycka och han slösade såklart bort pengarna på dumheter (dyr systemkamera om jag inte minns fel). Själv satt jag redan då med en passiv utdelning runt 40 000 som tickade in av sig självt varje år. Jag förstod redan då hur otroligt mäktigt utdelningsparande kan bli.

Att få en sexsiffrig trissvinst from nästa år är såklart helt fantastiskt. Och det har faktiskt inte varit allt för överdjävligt svårt att nå dit. Synd bara att jag inte startade 1990. Då hade jag säkerligen haft tiodubbla kapitalet kontra nu. Men vafan, man skall såklart inte gråta över spilld mjölk. Men är du 15 år och läser bloggen räknar jag med att du bekostar en fet resa till mig om 20 år eftersom du nu blir mångmiljonär på mina tips. 😉 Gissningsvis är Maldiverna helt ok då med så ni hör av er när ni blivit miljonärer 2037 så kan ni swisha över lite cash då eller skicka bitcoins. 😉

Långsiktiga målsidan är såklart uppdaterad.

 

Annons

11 tankar på “Nytt sparmål uppnått. 80 papp i utdelningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s