Utökar i Vodafone

vodafone
Efter att en massa utdelning (bland annat från HM) kom in på kontot så har jag precis köpt in 30 aktier till i Vodafone för totalt 7 727 kronor exklusive. Nu har jag totalt 70 aktier i Vodafone.

Vodafone har jag haft på ”utökar”-listan under ett längre tag och de kom såklart med en riktigt fin rapport innan jag hann utöka innehavet. Riktigt surt men men, jag köper på mer ändå och får sura över den kraftiga uppgången på sistone. Tror ändå de kommer att vara en fin investering framöver. De har precis höjt utdelningen för februari med några procent kontra förra året. Direktavkastningen är för närvarande på hela 7,33% vilket såklart inte är fel.

Vodafone delar ut i mina svaga utdelningsmånader februari samt augusti vilket är en fin bonus för det kontinuerliga kassaflödet.

Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på cirkus 566 spänn.

Planen är att utöka innehavet något framöver. En bit över 100 Vodafone-aktier vore fint att ha i portföljen. Telekom generellt tycker jag ser fint ut för tillfället. Orange, Vodafone, AT&T samt Verizon ser alla finfina ut. Kanske tom även Tele2. Vi får se vad jag gör framöver. Vill vikta upp telekom en aning i portföljen.

Några tankar från någon annan som vill vikta upp i telekomaktier?

Porföljen är uppdaterad.

4 tankar på “Utökar i Vodafone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s