Röjer runt lite i portföljen

avega
Tieto har köpt upp Avega och mina 1000 aktier omvandlades idag till 40 000 spänn i likvider in på kontot. Tieto är jag inte så sugen på så jag köpte in Sampo, Handelsbanken samt Nordea för pengarna jag fick. Surt såklart var att jag fick in pengarna från Avega en dag försent för att kunna utnyttja Avanzas fina erbjudande på courtagefri handel på finska börsen. Men men… Skit samma. Avyttrandet utav Avega gör att det blir en årlig utdelningsminskning på 1 300 kronor för min portfölj.

Som sagt så införskaffades följande aktier;

sampo.jpg
40 Sampo-aktier köptes in för totalt 18 032 spänn exklusive courtage. Finansbolaget Sampo behöver väl ingen närmare presentation men jag har haft dem på radarn länge. Man äger bla IF och har verksamheter i områden jag vill diversifiera mot, nämligen bank- samt försäkringssektorn. Direktavkastningen är något över 5% och inköpet kommer generera en årlig utdelningsökning på ca 929 kronor. Sampo vill jag verkligen utöka i framöver.

nordea

Vidare införskaffades 100 stycken Nordea-aktier för totalt 10 020 bagis exklusive courtage. Nordea har fått springa gatlopp men retar man upp vänstern i allmänhet och Maggan Andersson i synnerhet är det ett bra inköp i min portfölj. Stabil verksamhet och hög direktavkastning (6,66% för tillfället heh!) samtidigt som man flyttar huvudkontoret till ett land med mer lugn i skattepolitiken. Inköpet kommer generera en årlig utdelningsökning på ca 667 spänn.

 

handelsbanken.png

10 år sent på bollen köper jag nu in en till bank, nämligen Handelsbanken. Idag införskaffades 100 stycken Handelsbanken A för totalt 11 460 spänn. Jag har kikat på Handelsbanken jääättelänge men aldrig fått tummen ur förrän idag. Jag vill få upp innehavet i dem till en rejält större position framöver. Knappast en snabbväxare men en helt ok direktavkastning får motivera inköpet (4,5%). Historiskt har handelsbanken klarat finanskriser bättre än de flesta andra. Förhoppningsvis gäller det även nästa gång. Inköpet kommer generera en årlig utdelninghöjning på ca 516 spänn.

Som synes har jag gått in i försäkrings- och banksektorn lite mer nu och planen är att (20 år för sent) vikta upp det här framöver. Det är såklart ett felbeslut att inte ha haft dessa aktier i portföljen sedan länge vilket jag såklart får sota för. Vi får se hur det ter sig framöver vad gäller utveckling och utdelningar.

Totalt kommer den här ändringen få följande effekter vad gäller utdelningen i min portfölj. -1300 (Avega) + 929 (Sampo) +667 (Nordea) och slutligen +516 (Handelsbanken). Totalt sett genererar dagens förändring i min portfölj en årlig utdelningshöjning på 812 spänn. Inte supermycket men mer skall komma. Jag vill som sagt utöka i alla tre aktierna framöver. Kul också är att Nordea förhoppningsvis delar ut i mars, den månaden har ju blivit sämre totalt sett eftersom Castellum delade upp utdelningarna i två och Axfood (bah!) inte gav någon fet bonusutdelning i år. 🙂 Förhoppningsvis blir det lite bättre nästa år när vi summerar marsutdelningarna.

Portföljen är uppdaterad. Plutten MR. L har också fått några få JNJ-aktier och Sampo-aktier in i portföljen. Gubbiga aktier är bra åt snorungar! 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s