Rolighetsportfölj och allmänt småduttande.

svenskanyapengar

December knallar på och den 18e var en bra utdelningsdag, totalt 10 olika utdelningar rasslade in på kontot. Inga stora pengar dock men grunden för att utöka decemberutdelningarna är lagd. Med lite småmynt på kontot så har jag köpt in 27 Nordeaaktier. Orkar inte kolla notorna men det var väl ca 2 700 bagis totalt nånting det gick på. Årliga utdelningen höjs väl (huvudräknar nu) med 180 spänn eller nåt.

Vidare har jag börjat att lägga pengar i en ”rolighetsportfölj”. Började precis med trehundra spänn men rolighetsportföljen skall växa till sig under lång tid. Målet är att göra nåt kul om några år. En häftig resa eller nån exotisk motorcykel kanske. Vi får se vad det blir. Fler fonder skall köpas in till den här portföljen framöver. Vill inte bara snålspara i fuck-you-Ulla-Andersson-portföljen utan ha några andra mål i skallen samtidigt som huvudpengamaskinen manglar på. Vi får se hur det här artar sig framöver  🙂 Nu kan jag iaf köpa några ostbågepåsar så det har startat bra  😉

Jag har lite andra fonder för roliga saker som jag inte tar upp i bloggen som täcker resor, fotboll, whisky och gott vin. Men rolighetsportföljen skall bli långt större än dessa fonder framöver.

Någon annan som sparar på liknande sätt med nöjessparfonder?

Portföljen är uppdaterad.

6 tankar på “Rolighetsportfölj och allmänt småduttande.

 1. Snålgrisen

  Underbart, ” fuck-you-Ulla-Andersson-portföljen”…. den ska jag komma ihåg så länge jag lever.

  Nej här har vi inga rolighetsportföljer, utan vi går all in på en FUUA-utdelningsportfölj, utöver det har vi ett automatiskt månadsspar i fonder till Lilla Snålgrisen. Det roliga har vi med vårat buffertspar som är allting över det vi sparar + betalar räkningar för. Brukar bli runt 5000-10000 per månad som läggs på hög. När vi ska ut och resa tar vi från dessa pengarna som aldrig får bli < 130000 kr.

  https://snalgrisen.blogspot.se/

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. Snålgrisen

    Ja efter 15 års slit i yrkeslivet samt att man har en duktig Fru Snålgris som kom till Sverige för 7 år sedan och direkt råpluggade Svenska och läste in en kandidatexamen på 3 år där svenska var huvudspråk, och sen fick jobb direkt efter skolan, samt en sparkvot på runt 70% per månad pga riktigt sparsamt (men inte snålt) leverne, då blir det lite pengar över. Och vi gillar att ha en buffert om apokalypsen kommer. Litar inte på myndigheter och att de ska ”ta hand om” oss. Litar på cash i fickan och en Mossberg i handen… 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s