Utdelningar december

champagne

Snart är året slut och Twitter översvämmas av alla statusuppdateringar om hur bra det har gått under 2017. Här har det gått sådär kontra diverse index och jag skall fila till någon form av årsbokslut inom kort. De flesta verkar sopa mattan med min portfölj men jag får skylla på plutten MR. L. Eller kanske inte…

Men först tar vi och kikar på utdelningarna jag erhållit under december, det är ju det roligaste som finns;

IBM – 963 kr
T. Rowe Price Group Inc – 70 kr
Main Street Capital Corp – 79 kr
Orange SA – 136 kr
VF Corp – 155 kr
NorthWest Healthcare Properties REIT – 87 kr
Old Republic International Corp – 96 kr
Gladstone Investment Corp – 76 kr
Realty Income Corp – 36 kr
McDonald’s Corp – 512 kr
Coca-Cola Co – 625 kr
STAG Industrial Inc – 50 kr
Qualcomm Inc – 96 kr
Main Street Capital Corp – 56 kr
Consolidated Edison Inc – 82 kr
Johnson & Johnson – 318 kr
3M Co – 148 kr
Emerson Electric Co – 102 kr
Autoliv – 252 kr
Pfizer – 93 kr
Harris Corp – 48 kr
Starbucks Corp – 302 kr
Aflac Inc – 57 kr
Wells Fargo & Co – 82 kr
Gladstone Investment Corp – 81 kr

Totalt erhållen utdelning för december 2017 (exklusive diverse skatter) blev; 4 602 kronor.

4 602 bagis är en höjning kontra december 2016 utdelningar (3 814 kr) med 20,66%. Total höjning i kronor blev 788 kronor. Ingen jättehöjning men det får duga som avslutning på året. 788 spänn räcker till en flaska Egly-Ouriet Grand Cru VP Extra Brut på systemet. (Nr 77552) vilket får duga till nyår.

champagne.jpg

Just nu ser december och augusti ut som de sämsta utdelningsmånaderna för 2018 och det kommer jag jobba på framöver för att rätta till. Finns aktier som delar ut i december som jag dels kanske skall införskaffa (Skistar?) och dels utöka i (Orange, Pfizer, JNJ och 3M).

Totalt nådde jag 92 651 kronor i totalt erhållen utdelning för 2017 vilket inte var så illa pinkat. Målet i början på året var (som vissa utav er kanske minns) att erhålla 85 papp totalt. Till en början såg det svårt ut men sparnivån i år har varit rejält hög. Jag har totalt satt in dryga 20 papp varje månad vilket såklart har gett resultat i portföljen. Förhoppningsvis kan jag spara lika hårt nästa år men vi får se hur det går. Alla utdelningar har återinvesterats och totalt är det knappa 350 papp som skyfflats in på börsen. Nu känns det verkligen som att pengamaskinen rullar å det grövsta. Utvecklingen på utdelningarna ser såklart bra ut om vi kikar på Avanzagrafen som visar erhållna utdelningar historiskt. Förhoppningsvis ökar det lika rejält nästa år men det är nog tveksamt.

Skärmavbild 2017-12-30 kl. 16.02.09.png

Nu skall vi komma ihåg att sorgebarnet Ericsson inte är med i Avanzadepåerna. Inte heller Enea eller IBM som ligger på andra ställen. Men det ser ändå helt ok ut. Tror dock inte att hoppet uppåt blir lika kraftigt nästa år. En del av förklaringen är ju att ARCC (som delar ut ca 10% i direktavkastning) köpte upp ACAS (som inte delade ut alls) vilket gjorde att portföljen boostade utdelningarna med ca 8 papp i januari. Men visst skall jag nå över 100 papp nästa år om inget galet inträffar. Frågan är vilket mål jag skall sätta för totala utdelningarna men jag skall fundera och återkomma senare vad gäller det. Vill gärna ha ett mål som pushar en men som man kan nå.

Hur har det gått för er i december? Feta utdelningshöjningar totalt hoppas jag?

Utdelningssidan är uppdaterad.

5 thoughts on “Utdelningar december

 1. P

  December landade på 4600 i aktieutdelning. För året stannar det på 51000 sek totalt i aktieutdelning efter källskatt vilket är 6000 mer än föregående år. Passiva inkomsten totalt för året med P2P och annat slutar på 71000 sek. Blir tillökning under 2018 så kommer medvetet sätta lägre sparmål men återinvesteras utdelning kommer det iallafall göras. Och om man så bara kan spara 1000 sek från lön varje månad så är det bättre än inget. Sen får vi se om 2018 blir året då det smäller, oavsett så är det bara att traggla på.

  Ser fram mot dina inlägg kommande året!

  Ha det bra!
  P, i blått.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Snålgrisen

  VI hade 4369 kr för december som är vår svagaste månad. Intressant att andra som har betydligt färre utdelningar totalt piskar oss för december. Får ta och kolla in om man kan hitta något trevligt att investera i som är missat. De givna är ju Coca Cola, JNJ, Starbucks men där ligger värderingarna så pass höga att jag avvaktar en dipp. Slutade på ca 110000 kr totalt för 2017.

  Utdelningshöjningar är svårt att sia om då vi bara hade marginella utdelningar förra året (typ 16000 kr)

  https://snalgrisen.blogspot.se/

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Ping: Utdelningar december och årssammanfattning | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s