Årsrapport 2017

dompan

2017 är över och vi är inne på första dagen i 2018. Lite seg i mössan idag, inte pga alkohol utan pga lille plutten MR. L. hållt låda hela natten.

Hur har då 2017 gått? Halvtaffligt i min portfölj tyvärr. +8,5% sedan årsskiftet vilket är riktigt uselt kontra DJ World Index som har gått upp ca 22% under samma tid.

C74E8516-627E-4E89-91C9-2F8A18D6C27F.jpeg

Jämför jag med SIX 30 return index (6,99%) så slog jag knappt det indexet på målsnöret precis. Och det är det här indexet jag vill ha som primärt jämförelseindex.

2DCC2FDA-1F38-458D-BC60-EC2F33B17BE7.jpeg

Skall inte vara allt för missnöjd men omvandlingen från ACAS till ARCC i januari fick min utveckling att droppa 3,5% över en dag när Avanza tolkade kontantköpet av ACAS från ARCC som en förlust i depån. Detta har såklart påverkat det årliga resultatet i en rätt hög grad troligen. Dock är inte Enea, Ericsson eller IBM med i mina Avanzaresultat, dessa aktier är på andra depåer. Tur nog, de har inte rosat marknaden direkt på sistone. 🙂 Jag hoppas att jag inte är så usel kontra diverse index detta år kontra 2017.

På den positiva sidan under 2017 är dock att jag lyckats spara bra. Över 250 papp har satts in på kontot under 2017 och all erhållen utdelning har återinvesterats. Förhoppningsvis kan jag hålla en lika diciplinerad sparnivå under 2018.

Läge för förbättringar under 2018 vad gäller depåutveckling kontra index finns alltså. Vi får se hur det artar sig.

Jag är nog tillsammans med Chansar Mest sämst på Twitter vad gäller 2017 utveckling….

Jag antar att alla bloggbesökarna sopar mattan med mig. 🙂

Annonser

5 thoughts on “Årsrapport 2017

 1. Snålgrisen

  Hej där Pengaregn!

  En utveckling på 8% är väl inget att deppa över? Vi låg på ca 10 % och är helnöjda med det, då vi har över 20% preffar samt att våra amerikanska innehav gått uruselt (mycket REITs).

  Ja en global indexfond hade ju varit trevligt att äga, men vi har en till dotterns sparande som gått och tuffat i 3 år nu och avkastningen ligger på 26%. Är förvisso trevligt, men några utdelningar har det inte blivit. Och mycket kan ändras när konjunkturen faller. Då känns det säkert att förlita sig på utdelningar som i många fall inte sänks eller dras in.

  Liked by 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s