Målsättning 2018 och vidare uppföljning av 2017 resultat

savings-goals

Förra året definierade jag följande mål i början på året;

 • Skall nå över 85 000 kronor för helåret i totalt erhållen utdelning innan skatt. All utdelning skall återinvesteras. 

  Utfall: nådde 92 651 kronor i total utdelning.

 • Skall nå minst 2 000 kronor varje månad i erhållen utdelning innan skatt. Höjer det målet rätt rejält för 2018 om ingen exceptionellt inträffar. Vill ha stadigare och jämnare utdelningskassaflöde. Det skall dock bli kul att se hur mycket utdelning jag kommer få under mars, april och maj. Når jag en ok månadslön (mer än 20 000 i total månadsutdelning) för april och maj?

  Utfall: Nådde detta mål. Sämsta månaden (januari hade totalt 2 874 kronor i total utdelning). 

 • Skall spara minst 120 000 kronor privat. För 2016 nådde jag 180 000 kronor i privat sparande totalt så målet kan vara ett väl defensivt satt mål. Men som jag skriver nedan, det beror på hur min arbetssituation ser ut under året.

  Utfall: Krossade detta mål. Sparade dryga 250 000 in på kontot totalt.

Kort sagt, jag är nöjd med måluppfyllnaden. Alla mål klarades av med marginal även om jobbsituationen stundtals var svajig. Sparandet har varit på en extremt hög nivå och vi kan tacka plutten MR.L. för det eftersom vi knappt har kunnat göra nånting alls. Men snart kommer nog plutten kräva tv-spelskonsoller och fan och hans moster så vi får se hur länge vi kan spara så här hårt. Men jag är glad över utfallet. Ett av de bättre sparåren för mig någonsin.

 

Följande mål gäller för 2018

 • Skall nå över 110 000 kronor för helåret i totalt erhållen utdelning innan skatt. All utdelning skall återinvesteras. Det här målet kan vara väl högtsatt men vafan, siktar man inte mot stjärnorna så…. Kommer nån börskrasch så skiter det här sig såklart… 🙂
 • Skall nå minst 5 000 kronor varje månad i erhållen utdelning innan skatt. Det här innebär att jag behöver jobba på ett antal månaders utdelningar. Jan, feb, jun, jul, aug och december. Kan bli svårt att nå men jag sätter ändå målet.
 • Skall spara minst 150 000 kronor privat. Återigen hänger det på hur min arbetssituation ser ut under 2018. Har även rolighetsfonden att jobba på framöver vilket kanske inte skall räknas in i den här summan.

Så, där har vi konkreta mål och nu är det bara att bita i och jobba på!

Vad för mål har ni andra? Jag har sett att rätt många lagt ut definerade mål i sina bloggar.

Lycka till under 2018 och spara hårt!

Annonser

3 tankar om “Målsättning 2018 och vidare uppföljning av 2017 resultat

  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack detsamma! Du har grymma mål. Carpet bombing har varit målet under några år nu. Det börjar sakta ge resultat. 5 papp är en ok start men 25 i månaden bör vara rimligt om några år. Jag hoppas nå över 5000 i januari men det är precis på gränsen så vi får se hur måluppfyllnaden blir. December är nog sämst här också just nu. 🙂

   Gilla

   Svara
 1. Ping: Mentala sparmål | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s