Utdelningar januari

cash

Januari är som sig bör; slaskigt, grått och 2 grader varmt. Förbenat trist och inte blir det roligare när H&M och Ericsson slaktas på börsen.

Men jag har lite roliga nyheter. Jag har inkasserat över 5000 kronor i utdelningar för januari. Målet är att nå över minst 5000 för årets alla månader och januari är en av mina dåliga utdelningsmånader så det har startat bra. 🙂

Följande utdelningar har slantats in på kontot under januari;

Chatham Lodging Trust – 69 SEK
General Electric Co – 38 SEK
Cisco Systems Inc – 114 SEK
W. P. Carey Inc – 405 SEK
STAG Industrial Inc – 47 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 86 SEK
Ventas Inc – 190 SEK
Realty Income Corp – 34 SEK
Main Street Capital Corp – 54 SEK
Digital Realty Trust Inc – 149 SEK
GlaxoSmithKline PLC – 104 SEK
Hemfosa Fastigheter – 220,00 SEK
National Grid PLC – 208 SEK
Merck & Co Inc – 71 SEK
PepsiCo Inc – 661 SEK
Walmart Inc – 83 SEK
Telus Corporation Voting – 115 SEK
Ares Capital Corp – 2 480 SEK
Chatham Lodging Trust – 71 SEK
Gladstone Investment Corp – 79 SEK

Totalt erhållen utdelning för januari; 5 277 spänn! 

5 277 bagis är en höjning kontra januari 2017 (2 874 kronor) med hela 83,6%. Inte illa! Januari har varit en månad som jag knappt trodde att jag skulle nå upp till femtusen i totala utdelningar innan året började. Nu är det bara att jobba på februaris och augustis utdelningar så att jag når fem papp minst i utdelningar för alla årets månader. Februari kan bli tufft även om Lazard kommer med en bonusutdelning (1,71 usd/aktie i utdelning i februari). Jag hoppas nå över fem papp då med. Kul också att jag fick två utdelningar från Chatham lodging trust i januari så det blir nog inget från dem i feb.

I övrigt är det rätt lugnt men har en del på köplistan även om mycket ser dyrt ut. NGG och Vodafone skall jag nog utöka i framgent samt kanske lite mer i Nordea, Handelsbanken och Sampo.

Hur har det gått för er i januari?

Utdelningssidan är uppdaterad.

11 tankar på “Utdelningar januari

 1. finne

  Hej! Är en rätt så ny investerare från Finland, men undrar hur skatten ser ut på ett vanligt investeringskonto i Sverige? För mig är dividend skatten 25 procent på finska aktier medan den bara är 15 procent på svenska. Vet du vad detta beror på?
  Mvh

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   ISK-konton i Sverige har en schablonskatt, däremot är det ingen skatt på utdelningar. Schablonskatten har vänsterpolitikerna höjt två gånger nu och den baseras på statslåneräntan. Läs mer på tex https://www.avanza.se/lar-dig-mer/avanza-akademin/skatt-deklaration/hur-beskattas-ett-isk.html

   Vad gäller skatten på 15% är det nog normalt länder emellan (även om jag inte har koll). Jag betalar 15% på i stort sett alla utländska utdelningar. 15% på Sampo tex.

   Gilla

   Svara
 2. P

  Landade på 4700, en ökning med 500 sek. Dock har portföljvärdet tagit rejält med stryk på grund av dollarnedgång samt allmän nedgång. Hade varit skönt om det kunde stabilisera sig lite.

  Oklart vad som ska köpas framöver, kanske inte är någon stress.

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Griphook Invest

  Jag fick 2400 kr i januari, och hoppas att portföljen kommer klara 2000 kr varje enskild månad under 2018. Egentligen så är ju totalsumman under ett år oerhört mycket mer betydelsefull, men att nå en viss summa varje månad är ett trevligt sekundärmål.
  Fick också två utdelningar från Chatham Lodging Trust, vilket händer då och då, men jag har sedan tidigare bestämt mig för att räkna den andra utdelningen som tillhörande månaden efter (februari). Fick även från Canadian Imperial Bank, som jag trodde skulle dela ut i februari. Bra för januari och dåligt för februari! Som av en händelse så är februari en svag månad för min portfölj så kanske ”misslyckas” jag innan året knappt börjat.
  Cheers!
  /GI

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   2000 varje månad är inte illa. Når du dit har du en fin pengaprintande maskin! Kanadensiska banker har jag funderat länge på men inte fått tummen ur. Börjar bli dags. 🙂

   Gilla

   Svara
 4. Ping: Utdelningar januari | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s