Säljer GE, köper mer Nordea

nordea

Tröttnade till slut på konglomeratet General Electrics och sålde av hela innehavet. Back rätt rejält men väljer JNJ och 3M framöver istället. De få likviderna efter den försäljningen fick gå in i Nordea där jag nu har 294 aktier totalt. Skall väl runda av till 300 så fort jag har lite mer slantar på kontot. Handelsbanken kom med fina utdelningar (5,5 spänn + 2 spänn för varje aktie) och till min stora förvåning kommer den redan i mars. Får se om jag utökar mer i dem inom kort. De har (till min förvåning) tagit en del stryk efter årsrapporten. Inget tillväxtcase men duger fint i min portfölj. I övrigt ser det finfint ut, många utdelninghöjningar och maj blir nog ånyo en kul månad. 🙂 Kommer en bloggpost i mitten på februari när de flesta av mina bolag släppt årsrapporterna. 2018 blir ett fint år verkar det som.

Portföljen är uppdaterad.

9 tankar på “Säljer GE, köper mer Nordea

  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Vi får hoppas det. 🙂 Jag är såklart sist in på bollen men vill verkligen vikta upp banker framöver. Både Svenska och kanske ännu mer Kanadensiska. Får hoppas att jag inte köper på toppen men vill ha dem som en stabil bankbas i portföljen. Så innehaven skall utökas framöver.

   Gilla

   Svara
 1. Snålgrisen

  Får man fråga hur mycket pengar det rörde sig om i förlust när du sålde GE? Har själv några innehav som jag är sugen på att sälja, för jag vet de kommer få det kämpigt i framtiden, men ligger med en förlust på ca 12000 kr och det svider rejält att sälja av….

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. Snålgrisen

    Ahhaa, tack för infon. Ja alla former av förluster svider, och går emot Buffets första, andra och tredje budord, att ”never loose any money”. Men ibland får man nog bara inse att man investerade fel och att det är bättre att hoppa av och ta en förlust än att håva in utdelningar och hoppas att de inte sänks mer och att bolaget inte går i konkurs. Svår psykologi det där, man får ta det som gör minst ont helt enkelt.

    Gillad av 1 person

 2. mikael

  Hej DB,
  Har du dina Nordea i KF? Funderar på hur jag ska göra med mina Nordea-aktier. Men känns tufft o sälja (har dom i ISK) då jag har en YOC på nästa 9%.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s