Månatliga utdelningar?

buffet

Som vissa utav er redan vet har jag redan ett antal aktier/REITs som delar ut varje månad. Stadigt kassaflöde är såklart aldrig fel men nu när EU har stoppat möjligheterna att handla i ETF:er funderar jag på vad jag kan köpa in som delar ut varje månad. Följande aktier/REITs har jag som delar ut en gång varje månad;

 • Chatham Lodging Trust
 • NorthWest Healthcare Properties REIT
 • Realty Income Corp
 • STAG Industrial Inc
 • Main Street Capital Corp
 • Gladstone Investment Corp

Vilka fler är värda att titta på? Shaw communications (SJR) är kanske en även om jag tycker att utdelningsandelen är något hög. Det jag mer specifikt letar efter är aktier som delar ut varje månad med låg utdelningsandel och hög utdelningstillväxt. Låg direktavkastning är ingen direkt stopper i det fallet. Men hur jag än letar hittar jag inget som uppfyller de kraven på ett bra sätt. Eller missar jag några uppenbara godbitar?

Någon som har några tips? Annars får jag såklart införskaffa aktier som delar ut varje kvartal istället som uppfyller kraven ovan (usch så tråkigt).

Annonser

16 tankar om “Månatliga utdelningar?

  1. Dividendbomber Inläggets författare

   LTC har jag kikat på förut och de ser fortfarande helt ok ut. Jag är dock lite allmänt skeptisk mot oljesektorn. Ser ingen tillväxt där när transportsektorn blir mer och mer elektrifierad. Efterfrågan kommer troligen minska radikalt inom 5-7 år.

   Gilla

   Svara
 1. Jakob

  Hej!
  Måste först berömma bloggen. Hittade den för några veckor sen och plöjde genom ett par år av inlägg. Hoppas verkligen du fortsätter i samma stil.

  Har själv börjat kolla lite på Inter Pipeline Ltd (IPL). Fin utdelningstillväxt.

  Liked by 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack så mycket! 🙂 Planen är att fortsätta i samma stil med ok sparande och återinvesteringar. Ändrar jag på nåt (har funderingar på att använda utdelningar för att bygga hus) så meddelas det såklart i bloggen.

   Inter Pipeline Ltd är ett helt ok bolag (har faktiskt kikat på dem förut) men jag håller mig lite borta från oljebolag med argumenten jag skrev ovan. Jag väljer säkert fel men…. 🙂

   Gilla

   Svara
 2. Ping: Köper Taiwan SemiCond & EPR | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s