Utökat i SEB A och Sampo

sampo

Valåret 2018 rullar på och valfläsket flödar från alla håll å kanter. Nu fick vi 200 bagis till i barnbidrag varje månad för plutten MR. L, vilket givetvis är puckat när jag har min portfölj manglande 24/7/365. Men mer lär komma framöver och ni kan verkligen lita på att få av vallöftena kommer att uppfyllas efter valet (lex bensinskatten från sossarna 2014). Staten har helt enkelt inte pengar över när immigrationen, försvar och ordningsmakten skall finansieras så det kommer bli svettigt framöver för kommuner, landsting och inte minst staten. Jag är redan nu så förbenat trött på hela skiten så jag får ägna mig åt andra roliga saker istället.

Det har varit lite klent med sparande på sistone men jag har köpt in lite SEB och Sampo. Totalt har jag nu 100 SEB och 45 Sampo vilket höjer utdelningen kontra förra året med 575 + 1613 = 2188 spänn totalt. Dock har jag sålt av Avega vilket minskar utdelningarna med 1300 bagis.

Givetvis går jag in i storbankerna när små roliga initiativ smäller till dem å det grövsta (enkla.com tex) inom bolånesektorn. Så för fanken, följ inte mina råd. 🙂 Får se hur mycket konkurrens storbankerna får framöver men jag kommer ligga kvar. Kanske viktar in lite kanadensiska banker som jag kikat på förut (Toronto Dominion mfl). Kommer noggrant följa utvecklingen på storbankerna framöver. Vill vikta upp i dem (tio år försent jag vet) men hårdnar konkurrensen så får jag hantera det.

Utdelningsmanglandet är rullande och månad mars verkar få över 10 papp totalt. Det är en rejäl höjning kontra förra årets värdelösa minskning utav utdelningarna i mars. Maj månad kommer få smäll eftersom Kungleden splittar sin utdelning på fyra istället för allt i maj. Kanske åker under 20 papp där igen vilket skulle suga kopiöst, men å andra sidan kommer det se bättre ut i januari vilket inte är fel.

Återkommer med totala marsutdelningar inom några dagar. Över tio papp totalt för mars är väl ändå hyfsat. 🙂

Annonser

9 tankar om “Utökat i SEB A och Sampo

 1. Griphook Invest

  Ja, man ska inte bli odelat glad över att få mer barnbidrag varje månad, för så länge som man betalar skatt så är det bara rundgång. Gäller bara de som betalar statlig skatt skulle man kunna resonera, men samhällets pengar cirkulerar ju hela tiden så alla som betalar skatt bidrar till sist till att dela ut barnbidrag till bland annat mig. Själv får jag nu ytterligare 400 kr varje månad för att jag har 2 barn, och det innebär bara att sparandet i aktier ökar.

  Att enbart dela ut bidrag till behövande låter rimligt i mina öron, och borde innebära ganska stora besparingar för staten, om man lyckas hålla byråkratin rimligt slimmad. Och att det skulle bli stigmatiserande med barnbidrag när de med högst inkomst utesluts har jag lite svårt att se. De rikaste och fattigaste barnen träffar ändå inte varandra så ofta, och om de gör det så kan dom ändå identifiera skillnaden i tillgångar, trots barnbidraget.

  I övrigt så har jag likartade tankar som du kring banker. Konkurrensen ökar nog inom alla bankens områden, men storbankerna borde rimligtvis kunna använda sin storlek till att hänga med i fintech-utvecklingen, även om de inte driver utvecklingen. Vinsterna borde kunna fortsätta att vara goda pga av att man som kund inte byter bank allt för lättvindigt. Jag ökar därför också lite i svenska banker (men upplever att jag redan har tillräckligt med kanadensiska).

  MVH /GI

  Liked by 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Jag är inte glad alls eftersom hela transfereringen är slöseri med skattepengar. Ge de fattiga hjälp istället och låt de andra sköta sig själva. Alla andra bidrag i samhället är ju baserade på vad du tjänar. Tjänar du bra får du inga bidrag. Att det skulle bli stigmatiserande vette fanken. Skall barn skryta om att de får barnbidrag och de som inte får skulle bli ledsna? Det kan jag faktiskt inte tänka mig. 🙂

   Jag håller helt klart med sista stycken. Lite mer bankaktier kommer jag nog skaffa framöver och inte minst då kanadensiska (har ju inga alls….). 🙂

   Gilla

   Svara
 2. Marcus

  Tjeena tänkte fråga hur du tänker ang Nordea som du nyligen köpte på. Köpte du dem i en KF eller ISK? Med tanken på att dem flyttar kontoret till Finnland. Tråkigt med källskatten nästa år. Har nämligen mina i en ISK och går i tankarna om man ska sälja innehavet och köpa det till en KF. Vad hade du gjort?

  Mvh Marcus

  Liked by 1 person

  Svara
 3. Marcus

  Okej tack för snabbt svar. Hoppas du börja blogga lite mer framåt har varit lite dött sista tiden förstår att du har fullt upp med familjen och allt. Annars en väldigt spännande blogg att följa/läsa 🙂

  Mvh Marcus

  Liked by 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Jag ber om ursäkt för det, har varit rätt kasst med blogginlägg på sistone. Har tyvärr varit lite fullt upp med plutten MR.L. Men skall försöka köra lite mer framöver. Har en del i skallen som borde bloggas om förhoppningsvis. 🙂

   Gilla

   Svara
 4. Perra

  Hej igen!
  Följer din blogg och gillar det du skriver. Är det försent att hänga på dig i National grind och/eller Lazard? Funderar även över om det är läge att tanka AT&T? Hur tänker du?
  /Perra

  Liked by 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack!

   Jag hoppas att det inte är försent. Har tänkt att utöka i National Grid samt AT&T nu i april om jag får loss lite cash. 🙂 Lazard vill jag också utöka i (gillar verkligen bolaget) men får nog vänta lite. Fina bolag alla tre även om NGG och T inte har extrem utdelningstillväxt. Återkommer när jag gör inköpen men de är helt klart högst upp på priolistan. 🙂

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s