Smått å gott

smapengar.jpg

Har varit klen aktivitet vad gäller aktieinköp i år än så länge men nu har jag fått loss lite småmynt och följande inköp skedde igår (vilket såklart påverkade alla index i positiv riktning som jag sa på Twitter 😉 );

 • 15 Sampo köptes in för 6 959 kronor. Sampo skall få en tyngre position i min portfölj framöver och de är helt klart tråkiga men fin direktavkastning och stabil… jag menar staaaaabil verksamhet. Inköpet kommer generera en årlig utdelningsökning på cirkus 409 spänn.
 • 25 Verizon köptes in för 9 948 kronor. Folk kommer såklart ringa framöver och jag tycker att Verizon har tagit lite väl mycket stryk. Har länge velat utöka i dem och till slut fick jag tummen ur. Inköpet kommer generera en årlig utdelningsökning på ca 487 spänn.
 • 10 Lowe’s Companies Inc för 7 176 kronor. Lowe’s har gått riktigt bra på sistone och har blivit lite dyra men jag får ta det och utökar litegrann. Lite låg direktavkastning för min smak men låg utdelningsandel, grymt bolag och fet utdelningstillväxt på sistone väger ändå över på den positiva sidan. Inköpet kommer generera en årlig utdelningsökning på ca 136 spänn.
 • 15 CVS Health Corp för 8 020 kronor. CVS har tagit riktigt hårt med stryk på sistone efter Atena-köpet. Jag tycker att de ser lågt värderade ut, med numera fin direktavkastning, bra utdelningstillväxt och låg utdelningsandel. Jason Fieber (MR Free @ 33) tycker samma sak och har också köpt in dem på sistone. Jag tar rygg. Inköpet kommer generera en årlig utdelningsökning på ca 248 kronor.
 • 80 Vodafone för 18 872 kronor. Ett litet större inköp i Vod mäktade jag med också. Anledning? De delar ut i augusti. 🙂 Dock så rullar Vodafone på fint men tillväxten är kanske inte den bästa numera. Stabilt bygge i klass med AT&T och Ver. Tror dock att framtiden med 5G blir intressant och kommer skapa mer intäkter åt operatörerna. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på ca 1 243 spänn. (utdelningarna från VOD svänger dock upp å ned en hel del så vi får se hur de artar sig framöver).
 • 20 Welltower för 9 192 kronor. Har länge velat utöka i Welltower nu när de tagit stryk. Fin direktavkastning, extremt tråkigt men stabilt verksamhetsområde och ok historik. Inköpet dubblerar innehavet i portföljen. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på ca 615 spänn.
 • 70 Senior Housing Properties Trust för 9 325 spänn. Hög risk men tycker ändå att de är stabila i sitt område. Utdelningsseglaren har en jättehög utav dem och jag tar rygg. De har tagit rejält med smisk på sistone och gått ned en del så jag hoppas att jag bottenskrapar. Direktavkastningen sniffar på 10%. Således kan det här inköpet verkligen gå åt helvete. 🙂 Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på cirkus 913 kronor.
 • 13 Abbvie för 9 325 kronor. Jag gillar verkligen Abbvie som har ok  direktavkastning (4,1%) och hög utdelningstillväxt. De har gått som tåget på börsen på sistone men jag får ta det och rundar av mitt innehav till 30 stycken. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på ca 382 kronor.
 • 40 National Grid PLC för 19 160 spänn. National grid är lagom grå och trista och verkar i ett extremt stabil område (energi). Inget sexigt direkt men vill ha lite mer utav dem. De delar ut i mina taffliga utdelningsmånader januari och augusti så det är en bonus. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på cirkus 1 040 kronor.

Vidare sparade jag undan pengar (27 000 bagis) till bospar (läggs i Collector sparkonto+). Jag är såklart inte helt säker på att vi skall bo kvar i Svedala nu när politikerna slösar pengar de lux utan en villa vid Medelhavet lockar mer och mer. Vi får se om vi rör på oss om några år. Grundsparplåten är lagd.

Jag köpte även in 14 stycken XACT OMXSB Utd för 5 896 kronor och 50 XACT Högutdelande för 5 558 kronor. Har velat gå in i båda under en längre tid. Vi får se hur mycket utdelning jag kommer få från dessa två i år. Bör utöka i dem båda framöver. Fin utveckling på båda och Petrusko gillar dem så vi skyller på han när inköpet skiter sig. 🙂

Det var allt än så länge. Inköpen ovan (har dock inte med XACT-fonderna i totalsumman, noll koll på vad jag kommer få där) kommer generera en årlig utdelningshöjning på cirkus 5 473 kronor vilket såklart är mys i portföljen.

Lite mer är på planeringsstadiet. Har några bolag till som jag har under luppen. Lär få återkomma. 🙂

Portföljsidan är uppdaterad.

Annonser

8 tankar om “Smått å gott

  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack!! Ja, det är ju rejäla inköp men jag har ju legat rätt lågt ett längre tag så cash på kontot fanns. 🙂 Nu blir det nog hyfsat lugnt resten utav året….

   Gilla

   Svara
 1. Snålgrisen

  Verkar vara bra inköp, är dock tveksam till SNH, äger dem själv och är väl inget köp jag är så glad för idag (ett av många) . Deras managementteam är riktigt lurigt och arvodena är höga. Finns andra REITs om man är intresserad av denna typ av bolag. Jag kommer ligga lång då jag är back, men öka gör jag förmodligen i andra bolag. Vi får se om några år hur det har gått 😉

  Liked by 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack!

   Håller med angående SNH. De är på ”chanskontot” och så mycket mer än så här blir det inte men jag testar eftersom jag vill ha upp utdelningarna i feb/maj/aug/nov. Men skiter det sig så får jag jobba med andra bolag. Totala andelen utav portföljen är ju ytterst liten. 🙂 Jag gör säkert fel som vanligt…. 🙂

   Gilla

   Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Säkert idiotiskt att köpa bolag i USA nu när USD är så djäfla stark (eller snarare, vår bananrepublikvaluta är klen satan). Men tror faktiskt att kronan kan falla mer framöver. I övrigt håller jag med, skattereformen kan ge en boost.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s