Några mynt på kontot….

mynt

Eller snarare 4 500 bagis. Inte mycket men cash på kontot är alltid dumt så jag initierade (30 år för sent) en liten position i Skanska. 27 Skanska-aktier införskaffades för 4 414 spänn.

Inte mycket att säga om det förutom att Skanska har tagit stryk och jag tycker värderingen ser helt ok ut. Verksamhetområdet kommer rulla även när jag trillar av pinn om 60 år tippar jag. Kommer utöka i dem framöver helt klart. Inköpet kommer generera en gigantisk årlig utdelningshöjning på hela 223 bagis. Det kommer räcka till en öl år 2030. Alltid nåt säg.

I övrigt trillar det in utdelningar konstant i april och maj och jag kommer nog införskaffa några fler Sampo och Investor framöver. Vill ligga safe och få upp innehavet i dessa stabila aktier. Efter det funderar jag på Bergman & Beving som är ett intressant bolag. Lär återkomma framöver. Pengamaskinen slantar iaf på.

Portföljen är uppdaterad.

5 tankar på “Några mynt på kontot….

 1. Marcus

  Tjeena även jag köpte lite Skanska idag dock blev det bara några få. Hur ser du på Realty Income? Kul att du har börjat köra på med bloggandet igen 🙂 mycket inspirerande. Hur ser du annars på EPR såg att du nyss köpt in lite där. Tränden verka ha gått ner i ett års tid nu vad kan de bero på? . Mvh Marcus

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tjeeena!

   Jag äger en liten liten stek i Realty Income. Inte mycket men vill nog utöka i dem framöver. Stabit stabilt och återigen stabilt. Helt klart nåt som bör kunna vara i portföljen till dess man lämnar in.

   EPR gick jag in i eftersom jag dels gillar bolaget och dels för att jag tycker de tagit oförtjänt mycket stryk. Den här artikeln förklarar nog varför trenden har varit nedåtgående. Tycker inte att det är någon större fara på taket… 98% beläggningsgrad är grymt.

   https://seekingalpha.com/article/4155010-epr-properties-tenant-bankruptcies

   Gilla

   Svara
   1. Marcus

    Tack för svaret. Har några i EPR sen en liten tid tillbaka men tankarna går om man ska köpa fler eller ta in Realty income i portföljen. Vad hade du gjort?

    Mvh Marcus

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s