Utdelningarna trillar in….

dividend2

…i en allt större takt. Senaste veckan har ett antal tusenlappar trillat in från Bilia, NCC, Essity, WP Carey, Ventas och ett gäng till. Inte massor med pengar men jag har tillräckligt på kontot för att orka köpa 10 stycken Sampo för 4 845 spänn. Samtidigt har jag pengar över till skatten på kapitalförsäkringen. Lite synd, man hade ju velat återinvestera den summan direkt… Men men…

Givetvis köper jag Sampo sista dagen innan utdelningen åker in på kontot vilket naturligtvis är idiotiskt men skall jag panikhöja april månads utdelningar så skall jag. 🙂  Inköpet kommer generera en årlig utdelning på 270 bagis. Jag vill ha en lite större vikt i Sampo framöver men det blir nog senare i höst som jag utökar i dem. Vill ha en stek finska bolag i portföljen och då är Sampo ett tillräckligt tråkigt men högutdelande val.

April och maj kommer fortsätta dela ut en rätt rejäl summa cash samtidigt som jag sparar halvdant. Jag tänker nog att utöka i Investor (fin substansrabatt och lagom gubb/tanttråkigt bolag) framöver. Vidare funderar jag på att utöka mer i Taiwan Semiconductor och kanske initiera ett innehav i Bergman & Beving. Det senare för att utöka utdelningarna i augusti. Jag kanske skall utöka i Tryg och Orange med framöver. Så mycket kul aktier det finns och jag har för lite kontanter i kassan som vanligt. Ge mig högre lön!

Vad återinvesterar ni andra i nu när april- och maj-manglandet av utdelningar åker in på kontot?

Portföljsidan är uppdaterad.

8 tankar på “Utdelningarna trillar in….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s