Substansrabatt

investor-ab_416x416.jpg

Jag gillar verkligen investmentbolag i allmänhet och investmentbolag med substansrabatt i synnerhet och då är Investor valet för dagen. Tycker att deras värdering är väl nedtryckt och närapå 25% substansrabatt är inte så illa.

Idag köpte jag in 40 stycken Investor A för totalt 15 216 dineros exklusive courtage. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på 12*40 kronor, dvs 480 bagis. Investor lär utöka utdelningen nästa år med, förhoppningsvis nånstans inom 7-12% spannet. Jag vill verkligen verkligen vikta upp Investor (jaaa, det är 30 år för sent men vafan….) och ha ett rejält större innehav där i än vad jag har idag. Får jobba på det framöver. Lite kul också är att Investor delar ut både i maj och i november.

Just nu är vår valuta bananrepublikvärderad så investeringar i USD eller EUR lockar inte så värst även om jag nog får köpa in lite Orange och NGG framöver. Cirka 25% ned på kronans värde sedan valet… men ingen verkar bry sig eller tala om det. Om Ingves till slut vaknar upp och höjer räntan kommer det bli åka av men det verkar knappast hända innan valet. Risken är ändå att kronan kommer få mer stryk framöver så att köpa in mer Svenska verkstadsbolag är nog inte en dum ide.

Man undrar hur det hade sett ut om vi var med i Euron. Klart vår ekonomi bostas när kronan devalveras så in i skogen men jag ser mest nackdelar med det även om valpropagandan från det rödgröna sörjan kommer meddela annat framöver. Valfläsket flödar så man blir trött.

Portföljen är uppdaterad.

 

Annonser

2 tankar om “Substansrabatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s