Utdelningar maj och portföljen över 3,4 miljoner

2B3AF89D-3E73-41C7-9CFC-E5DD3F3A2BD4

Maj har verkligen varit fantastiskt och vädret har nosat på + 30c i nollåttaområdet. Skall såklart inte klaga men nog hade man velat ligga på stranden istället för att ha näsan inborrat i skärmen på jobbet. Men men… Jobbet är ändå rätt kul så jag får stå ut.

Följande slantar har rasslat in på kontot från utdelningsmanglande bolag/fonder under maj månad;

XACT högutdelande – 250 kr
Starbucks Corp – 315 kr
Chatham Lodging Trust – 77 kr
Tele2 B – 1 348 kr
Welltower Inc – 304 kr
HCP Inc – 114 kr
Caterpillar Inc – 135 kr
Lazard Ltd – 385 kr
Senior Housing Properties Trust – 442 kr
NorthWest Healthcare Properties REIT – 91 kr
Realty Income Corp – 39 kr
Omega Healthcare Investors Inc – 1 154 kr
Kinder Morgan Inc – 132 kr
EPR Properties – 126 kr
Procter & Gamble Co – 188 kr
AbbVie Inc – 252 kr
STAG Industrial Inc – 52 kr
Main Street Capital Corp – 59 kr
Hennes & Mauritz B – 490 kr
Investor A – 1 440 kr
Lowe’s Companies Inc – 123 kr
Ratos B -1 600 kr
CVS Health Corp – 133 kr
Sampo Oyj A – 2 212 kr
Kungsleden – 880 kr
Acando B – 2 324 kr
Verizon Communications Inc – 313 kr
AT&T Inc – 398 kr
Deere & Co – 292 kr
Gladstone Investment Corp – 89 kr
Bonava B – 520 kr
Chatham Lodging Trust – 77 kr
ATCO B – 700 kr
Nolato B – 5 000 kr

Totalt har jag under maj månad erhållit 22 054 spänn!

Jag måste säga att det känns bra eftersom jag har sålt av Avega (som delade ut i maj förra året), äger Industrivärden (som flyttade utdelningen i år från maj till april) och äger Kungsleden som numera inte delar ut allt i maj utan kvartalsvis. Till en början trodde jag på en rätt så rejäl utdelningssänkning i maj men jag hade visst fel…. 🙂

Roligt är också att jag trots allt som jag beskrivit ovan har erhållit ett nytt utdelningsrekord för en enskild månad. Det här är första gången någonsin jag har fått in över 22 000 kronor i utdelning vilket natrurligtvis känns riktigt riktigt bra. Jag börjar så smått närma mig mina långsiktiga mål på vissa månader (vill ha minst 30 papp varje månad). Dock så har jag såklart högre mål för mars/april/maj (vill nog nå över 50 papp dessa tre månader) så det finns en hel del att jobba vidare på. Jag kanske når 25 papp nästa år?

Efter maj förra året (där jag då totalt hade nått 49 094 kronor i årlig utdelning fram till och med då) så är det en rätt så rejäl utdelningshöjning än så länge i år på hela 27.84%. Fortsätter det så här i samma takt så hoppas jag att mitt årliga utdelningsmål (att nå över 110 papp) klaras av. Jag kämpar hur som helst på. Men pengamaskinen gör verkligen sitt jobb nu. Jag har jämfört med några bloggposter från 2015 och det är extrem skillnad på bara tre år. Snöbollen manglar på och det är en självgående maskin.

Vidare har jag köpt in 40 till Orange för 6 136 kronor för några dagar sedan. Inköpet kommer generera en årlig utdelningshöjning på cirkus 270 kronor. Bra som sagt är också att de delar ut i min usla utdelningsmånad december. Men mer krävs för att få den månaden att se mindre tafflig ut. Har ju Skistar och Dustin under luppen så vi får se….

Vidare har portföljen rasslat över 3,4 miljoner i totalvärde…. men visst, det var några dagar sedan så värdet är säkerligen långt under det nu…. 🙂

Lillplutten MR. L. har också erhållit lite slantar, 560 spänn från Investor och 276 spänn ifrån Sampo. Plutten tackar för det och får bjuda pappa på finwhisky om 18 år. Förslagsvis Port Ellen eller Ardbeg 1974. Vi får se hur snål ungdj-veln blir… Men jag räknar med nåt fint. 😉 Annars får en kickibox duga på ålderdomshemmet tillsammans med fulmaten man lär få från mamma staten om jag nu inte har råd med nåt bättre medelst pengamaskinen.

Juni och juli blir intressanta utdelningsmånader. Jag har inte gjort några direkta större köp som påverkar dessa månader men jag hoppas ändå på en hyfsat markant höjning kontra förra året.

Hur har det gått för er i maj? Feta utdelningshöjningar och portföljer som spränger alla totalmål hoppas jag?

Långsiktiga målsidan är uppdaterad

Portföljsidan är uppdaterad

Utdelningssidan är uppdaterad

7 tankar på “Utdelningar maj och portföljen över 3,4 miljoner

 1. Snålgrisen

  Vi har haft riktigt trevliga utdelningsmånader. April bjöd på närmare 30″ och Maj nästan 20″. Men nu är det slut på det roliga, de kommande månaderna kommer att bli betydligt magrare. Jag har dock sålt av lite kvartals- och engångsutdelare och satsat mer på stabila månadsutdelare för att sprida kassaflödet lite jämnare över året. Portföljvärde ca 2,1 mille.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   April och maj kommer nog alltid vara rätt mycket fetare än de andra månaderna så länge inte de svenska bolagen ändrar sina utdelningsdatum. 30 papp i april är ju mumma 🙂

   Gilla

   Svara
 2. Iva

  Riktigt grymt! Får man fråga vad du tjänar ungefär på ditt arbete samt hur gammal/när du började spara? Hur stor buffert har du?

  Är själv runt 26år och började bygga på en utdelningsportfölj för ca 1år sen och har väll runt 250k i den samt runt 50 i en buffert (bor i bostadsrätt)

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tjänar halvhyfsat. Under 40 papp i månaden iaf. Har en buffert på 100 papp cirkus. Började spara seriöst för 7 år sen. Har sparat innan dess men det var inget strukturerat kontra nu.

   Gilla

   Svara
 3. Ping: Utdelningar maj | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s