Aktier som delar ut i juli

cash

Sommaren lufsar på och nu när det är midsommar är det såklart 8 plus och ösregn. Resan till Bahamas är bokad! Så här kan vi inte ha det.

I övrigt har jag mest suttit och funderat på vilka aktier jag skall köpa in framöver. Juni och juli ser ut som två kassa utdelningsmånader som jag behöver förbättra framöver. För juni har jag dock införskaffat Orange samt fonden XACT OMXSB Utd som båda delar ut under månaden. Inga större mängder i någon utav dem men jag behöver förbättra juni framöver. Bör utöka i båda dessa framöver.

Vad gäller juli så är det lite knaprare även om Kungsleden har splittat sin utdelning och numera delar ut i juli. Vet dock inte om jag skall fortsätta gå in i fastighetsbranchen mer än idag men lite mer i Hemfosa och Kungsleden kan det bli. Kikar jag över pölen finns WP Carey samt Ventas i samma branch. Pepsico delar också ut i juli och de börjar mer och mer se fint värderade ut. Rejäl utdelningshöjning på sistone och bolaget rullar bättre än Coca Cola för tillfället.

Jag införskaffade Taiwan Semiconductor för ett tag sedan. De delar endast ut i juli och jag gillar verkligen bolaget. Jag planerar att utöka i dem. Vinst och utdelningstilväxten lockar samt att de delar ut i en tafflig månad för mig.

Har någon tips på andra aktier som delar ut i juli förutom de som jag har idag? Jag letar med ljus och lykta efter bolag som delar ut i den månaden som passar in i porföljen.

Annonser

14 thoughts on “Aktier som delar ut i juli

 1. Griphook Invest

  Kimberly Clark, Iron Mountain, GSK, Bank of Nova Scotia, Canadian Imperial Bank of Comerce och Brookfield Renewable Partners är några vettiga företag som delar ut i juli (och som jag har i portföljen). Inga enorma direktavkastningar men stabila företag och stabila utdelningar.

  MVH /GI

  Liked by 1 person

  Svara
 2. Ping: Småplock och juni rullar på. | Dividend bomber

 3. P

  La en köporder på Westpac banking Corp. Bommar juli detta året, nästa utdelning i januari. Lika bra att börja köpa in sig så smått. Endast utdelning två gånger per år men får funka.

  /P

  Gilla

  Svara
   1. P

    Endast läst lite på seeking alpha. +6% avkastning men verkar inte bli någon höjning på ett tag. Men tänker att det kan vara värt det. Bankexponering på helt annan kontinent än vanligt.

    Gilla

   2. P

    Sen blev det tokigt och köp av EQQQ på nordnet. Ingen utdelning att tala om men känns som att man täcker in lite tillväxt. 60% teknik och resterande innehav gillar jag.
    https://www.invesco.com/portal/site/us/investors/etfs/holdings/?javax.portlet.endCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.pst=72e337bf3b31ef1a015fe531524e2ca0_&javax.portlet.begCacheTok=com.vignette.cachetoken&javax.portlet.prp_72e337bf3b31ef1a015fe531524e2ca0_ticker=QQQ

    Ibland får man köpa annat än utdelande.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s