Småplock och juni rullar på.

2B3AF89D-3E73-41C7-9CFC-E5DD3F3A2BD4

Juni rullar vidare och jag är över förra årets junimånad i totalt erhållna utdelningar. Har jag lite flyt når jag över 7 papp i juni i totalt erhållna utdelningar. Jag behöver som sagt förbätta juni och juli framöver. Har fått en del bra tips av läsarna i förra blogginlägget där jag eftersökte aktier som delar ut i juli. Disney och några utländska banker är på inköpslistan.

Idag trillade det in 585 spänn i utdelning från Orange. Inte i klass med några andra storsparare i Twittersfären men utdelningar i juni samt december välkomnas hela tiden. I övrigt har jag införskaffat några fler Classe Ohlson (chanspost, men jag tar risken) och EPR properties. Skall nog avrunda uppåt i dem båda framöver. EPR är gråtråkigt stabila men har åtminstone en fin historiskt ökande utdelning samt att det är positivt att de delar ut varje månad. I övrigt bunkrar jag upp lite cash så vi får se vad som händer efter semestern. De usla utdelningarna i december måste åtgärdas och 3M, Pfizer, Consolidated Edison, Emerson Electric, Dustin och Skistar är alla under inköpsluppen.

Vore ju skoj om man kunde ta ut 10% från decembers utdelningar och täcka alla MR. L.s julklappar framöver med den summan. Nu räcker det väl till lite Lego på sin höjd, inte för att han har nån koll än vid 1,5 års ålder men snart blir det nog önskan om Xbox och liknande. Vi får se hur mycket curlande det blir framöver. Vid 18 års ålder är ju planen att 10% av utdelningarna för december är 10 papp. 🙂 Fan trot…

4 tankar på “Småplock och juni rullar på.

 1. Viktor Heurlin

  Hej,

  Kan tipsa om Dominion Energy (D), Duke Energy (DUK), Southern Company (SO), WEC Energy (WEC) Sempra Energy (SRE) och NextEra Energy (NEE) ifall du kan tänka dig att ta in ett energi bolag som komplement till EMR.
  Jag personligen gillar D, SO, WEC och NEE bäst av dessa, men alla betalar ut i juni och är stabila och bra utdelare.
  Sedan för juli månad så kan jag tipsa om McCormick & Company (MKC).

  Med vänlig hälsning,
  Viktor

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s