Halvårsrapport

dompan

Något försenat kommer här en liten statusrapport för första halvåret 2018. Året har bjudit på ömsom vin och ömsom vatten. Mest vatten vill jag nog påstå. Portföljen på Avanza (som också inkluderar plutten MR. L’s innehav men exkluderar IBM, Enea och Ericsson) har ökat med 6,35% första halvåret.

Om vi jämför med SIX30 Return Index så ligger jag lite bättre till än det indexet men det är inte med någon större marginal.

9CFA6227-FD72-4D4A-B7E5-368C12B247DA

Jämför jag med DJ World Index ser det rätt så lika ut och jag är hyfsat nöjd med portföljutvecklingen totalt sett.

06B2C537-23B3-4125-8DCA-063087236DAC

Det är ungefär så här målet är med min extremt spretiga portfölj, dvs att ligga i nivå med/spöa dessa två index. Flera andra ekonomibloggare på Twitter sopat mattan med mig fullständigt men nån måste vara sämst. Har jag tur spöar jag Chansar Mest. 🙂

I övrigt är det låg aktivitet i portföljen och jag har kämpat på jobbet på sistone.

Förhoppningsvis blir sparandet kvar på en hög nivå nästa år men vi lär få återkomma till det ämnet vad det lider. I höst blir det nog inte så mycket inköp till aktieportföljen nu när jag kastat bort enorma summor på SPA och champagne (vi passar på när vi för första gången kunnat vara borta från lillmonstret MR. L. ett längre tag).

F01E61BF-E369-4167-80DB-DEC7832433A7.jpeg

Har nog pratat förut om rolighetsbudgeten jag har och där jag lägger undan pengar varje månad som skall användas för sådana här aktiviteter. Och gör man inget på nästan två år (det är slitigt att skaffa barn) så är den pengalådan hyfsat välfylld så vi kunde unna oss en rejält avkopplande långweekend på SPA.

Som tur var så var det inte bara champagne, ryggknåd och öl utan vi hann även med att se norska synthpopbandet Ah-a i Dalhalla;

5DE4BC37-B7C5-41C6-87C0-EE97984218D0.jpeg

Man kan dock undra varför biljetterna kostar tusen bagis styck och man bara säljer ut 25% av sittplatserna? 400 spänn hade nog varit smartare men vad vet jag?

Dalhalla är hur som helst en fantastisk arena som är väl värd ett besök om en av era favoritartister lirar. Ljudet är helt otroligt. De har bra logistik runt omkring med bussar till/från hotellen och ett tips är att champagnebaren inne på området faktiskt är mer prisvärd än de övriga barerna bredvid konsertområdet av nån anledning.

Hoppas att ert halvår har varit bra och att alla har en grym semester! Berätta gärna i kommentarsfältet hur era portföljer gått. 👍🏻😎

Annonser

5 thoughts on “Halvårsrapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s