Långsiktig planering.

cash

Sommaren rullar vidare och Sverige står i brand och det var över 33c här idag. Kort sagt tokhett. På börsen går det väl sådär och jag är nu nästan upp 10% på årlig basis. Halvkasst kontra många andra som sagt men jag klagar inte.

Portföljen har nu även totalt manglat igenom 3,5 miljoner i totalt värde. Pengamaskinen rullar helt klart på även om jag knappt sparat något alls nu i sommar.

Utdelningarna för juli närmar sig 8 papp totalt och jag är nog ändå rätt nöjd med det. Juli är en svag utdelningsmånad så vi får se vart jag landar totalt sett. Augusti är också svag men jag hoppas nå över fem papp totalt.

I övrigt har jag köpt några fler Clas Ohlson (har nu 600 totalt) men ligger nog lågt i övrigt ett litet tag till på börsen

Dock har jag planer på att förändra/utöka mitt sparande i höst helt enkelt genom att jag snålar lite mer, jobbar lite hårdare och höjer sparnivån några streck kontra i somras. Det finns utrymme att dra ned på champagnekonsumtionen och pressa in mer likvida medel på kontona framöver även om jag nog har lyckats sätta in en hel del deg än så länge i år.

Vi får se hur det artar sig framöver men nästa sparmål är såklart fyra- och femmiljonersstrecket på portföljen. Har redan mentala sparmål lite längre bort än  så, så vi får se hur det artar sig. Vid fem miljoner i totalt värde är det inte omöjligt med en något längre semester samt att jag kanske förändrar vår boendesituation något. Har redan sonderat hur större aktieportföljer påverkar möjligheten till förmånligare/större bolån så vi får se vad som händer framöver. Efter att ha sonderat lite på Twitter verkar det som att större portföljer ger ett rätt ok genomslag vid hustlande med banker. Förändring av boendesituationen sker dock knappast i år.

Portföljen är uppdaterad.

Långsiktiga målsidan är uppdaterad.

Annons

1 tanke på “Långsiktig planering.

  1. Toscananext

    Hej, en hyfsad aktieportfölj (gärna ihop med hög inkomst) kan ge dig riktigt bra ränta, neråt procenten jämt hos minst två storbanker. Du kan även få motsvarande platinakort och Priority Pass utan kostnad och lite andra fringisar. Tänk efter noga om de vill trycka in dig i Private Banking, inte alltid så förmånligt, du kan få de väsentliga fördelarna utan den extra kostnaden. Och aktierna sköter man helst själv. Amorteringskravet kommer du kanske inte undan men det är peanuts för de flesta som inte handlar hus för första gången. Hälsningar, T. http://Www.toscananext.blogspot.com

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s