Utdelningar augusti

sek

Den extrema sommarhettan verkar faktiskt vara över och det blir sakta mörkare och mörkare på dagarna. Hösten verkar således vara på gång och man är tillbaka på jobbet och slavar. Precis som förra året.

Tittar jag lite på min sparhistorik kan vi titta tillbaka tre år till år 2015 och vad jag då fick i utdelningar för augusti. För den månaden 2015 fick jag 677 spänn och (jag minns) då var jag riktigt glad över de mynten.

Vi spolar framåt lite i tidsmaskinen till 2018 och för augusti har jag inkasserat följande mynt från mina utdelande aktier:

Starbucks Corp – 393 kr
Welltower Inc – 315 kr
HCP Inc – 117 kr
Caterpillar Inc – 156 kr
Lazard Ltd – 403 kr
Senior Housing Properties Trust – 465 kr
NorthWest Healthcare Properties REIT – 93 kr
Realty Income Corp – 40 kr
STAG Industrial Inc – 54 kr
Omega Healthcare Investors Inc – 1212 kr
Kinder Morgan Inc – 138 kr
EPR Properties – 188 kr
Procter & Gamble Co – 198 kr
Main Street Capital Corp – 61 kr
AbbVie Inc – 264 kr
National Grid PLC – 1 514 kr
Lowe’s Companies Inc – 150 kr
Vodafone Group PLC – 1 595 kr
Verizon Communications Inc – 313 kr
CVS Health Corp – 133 kr
AT&T Inc – 398 kr
Deere & Co – 335 kr
Gladstone Investment Corp – 88 kr

Totalt erhållen utdelning för augusti blev 8 624 bagis! 

8 624 spänn är en höjning kontra förra årets augusti månad med hela 134,48%!

Tamejtusan. En riktigt fin höjning. Jag har länge försökt fixa till så att augusti (som historiskt sett varit en riktigt värdelös utdelningmånad) inte skall vara så djävla dålig. Och vi börjar så sakteliga se ett helt ok resultat. Det är klart att Vodafone och NGG påverkar augusti postitivt men jag har ju jobbat med ett flertal ökningar av/inköp i andra aktier.

I år har jag totalt erhållit 86 964 i utdelningar än så länge. 100 papp-gränsen börjar närma sig! Det är såklart ett stort delmål att nå över 100 papp i totala utdelningar. Det lär inte ske i september men förhoppningsvis i oktober. Mer kommer! Totalmålet för helåret som jag satte till 110 papp verkar faktiskt vara inom räckhåll. Inte så illa. Nu måste jag bara jobba med att få upp decembers utdelningar en liten gnutta till… Mer Orange kan det bli och så kanske det blir en dutt i Skistar och Dustin.

I övrigt var portföljen över 3,7 miljoner i totalt värde ett kort tag i veckan, så ett litet till sparmål är uppfyllt. Sen rasade det såklart ned efter det men men….. Totala portföljmålet är ändå rätt så ointressant men det är ändå kul att se maskinen mangla igenom det ena målet efter det andra utav sig självt. Ränta på ränta-effekten måste upplevas. Gärna LITE DJÄVLA TIDIGARE än för mig (som är 44 år).

Ni som är 15-25 år, gör inte samma misstag som jag utan börja spara långsiktigt omedelbart. Alla mynt små kommer bli en lavin om 20 år. Många av dagens tonåringar kommer bli långt över 100 år så maskinen kommer helt klart belöna er som startar i tid. Skolan kommer inte att hjälpa till med att ge er kunskap om privat sparande och de kommer absolut inte få ert sparande att starta (ni lär er en massa bra, men just privatekonomin är extremt eftersatt av någon anledning i skolplanen).

Om jag pensionerar mig tidigt funderar jag på att börja föreläsa på ett högstadium exempelvis. Det skulle vara väldigt intressant att lära ut ränta på ränta och sparande till ungdomar som håller på att bli vuxna.

Annars är det mest valkäbbel på nätet men som jag sade på Twitter, jag har troligen tillräckligt med whisky för att överleva käbblet efter valet. Men visst fan ser det shakey ut, kronan har tagit extremt med stryk. Vi är i bananrepublikklass och det kommer knappast se bättre ut efter valet.

Utdelningssidan är uppdaterad.

Långsiktiga målsidan är uppdaterad.

Annons

3 tankar på “Utdelningar augusti

 1. Snålgrisen

  Grattis till en fin utdelningsmånad. Ser att du liksom jag har Main Street Capital, det är en av få BDC-bolag jag tror på som ger fina pengar i både ur och skur.

  Ja det bästa tipset man kan ge till småsparvarna idag är att börja spara tidigt! De har idag förutsättningar som jag inte hade när jag var tonåring. Courtaget då var svindyrt och aktieaffärer var något för killen som var ”bäst i klassen” och hade en farsa som jobbade på bank. Det var tiden då Ericsson B låg på 250 spänn. Internet var knappt uppfunnet.

  Idag är det busenkelt att starta en pengamaskin med både fonder och aktier till minimala kostnader. Slösa inte bort pengarna på strunt utan sätt över 20% av inkomsten varje månad, så kan ni gå i pension redan vid 40!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tackar! Det rullar på!

   Räcker verkligen 20%? Då måste du väl ändå gå ned rejält i tillgänglig cash vid 40 års ålder. Iofs finns det nog många som gör det.

   Main gillar jag. Borde utöka 🙂

   Gilla

   Svara
 2. Pingback: Utdelningar augusti | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s