George Weah och framtida planering

savings-goals

Hösten rullar vidare och valcirkusen är i full gång. Vem vet vem som styr om några månader? Osäkerheten har dock inte träffat börsen men den svenska kronan är verkligen sunkigt värderad numer men vad kan man göra? Jag har funderat en hel del på i vilket geografiskt område jag skall investera framöver utan att komma upp med något vettigt svar. Vi får helt enkelt se. Och blir det fyra år till med den rödgröna sörjan eller en högerregering med stöd av sosse-SD så får det givetvis betydelse för mig som under den tiden börjar närma mig 50 år och pensionsfrågan hänger som en våt filt över mina val. Vi får se hur det artar sig framöver när regeringsfrågan klarnar. Men när man ser att George Weah (51 år) hoppar in i Liberiska fotbollslandslaget så kanske jag inte skall känna mig så gammal ändå.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Jag har ett flertal gånger sagt att jag är värdelös på att tajma marknaden och det gäller fortfarande men visst ser det skakigt ut på bostadsmarknaden och vem vet vad Trump hittar på framöver? Just nu ligger jag lågt men pengamaskinen jobbar på precis som vanligt. När utdelningarna från Classe Ohlson landar på kontot (nu på fredag) så kommer årets utdelningar vara högre totalt än förra årets. Förra årets totala utdelningar landade på 92 651 kronor totalt och att redan nå över det i mitten på september visar hur bra maskinen manglar på. Oktober till december borde kunna inbringa tillräckligt för att nå över det årliga utdelningsmålet på 110 papp.

Jag jobbar på hårt privat och lillplutten MR. L. tar en hel del tid. Vi har inte haft mycket utgifter på sistone så det finns lite kontanter på kontot. Får se om jag flyttar över lite nästa år och shoppar vidare på aktiemarknaden. När jag känner efter så vill jag gärna ha lite kontanta medel tillgängligt om skiten träffar fläkten globalt och/eller i Sverige.

Vad gäller portföljen så har jag bara köpte EPR properties i några omgångar. Nu har jag 74 EPR totalt och skall nog runda av till 100 totalt så snart som möjligt. Månadsutdelningar är alltid trevligt och EPR är nog inte ett så pjåkigt val långsiktigt. Borde nog utöka i Realty income också men det får bli mer nästa år.

Vidare har jag som vanligt kränkt några på Twitter så antalet följare hoppar lite upp och ned men visst är jag lite förvånad att över 1500 fortfarande vill höra vad jag käbblar om….

Annonser

4 thoughts on “George Weah och framtida planering

 1. Snålgrisen

  Härligt med nästan 100 papp i utdelningar! Du sniffar oss hack i häl, vi hade 110 förra året, och har satt 140 som mål för detta året. Har du koll på din portföljs medeldirektavkastning? Vi tillför ca 25000 i månaden + utdelningar. Där borde vi vara granska likvärdiga med medel DA på ca 6.5% med tanke på att våra utdelningar stiger med samma ökning från år till år.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Medeldirektavkastning? Vad är det? 🙂 Jag tippar att jag når 110 papp i totala utdelningar och med en portfölj som är värd ca 3,7 miljoner blir det ca 3% i rullande direktavkastning. I år har jag satt in 290 papp ca än så länge så jag ligger väl ungefär som er i månatligt sparande. Det går lite upp å ned beroende på vad jag gör.

   Gilla

   Svara
   1. Snålgrisen

    Haha, ja vad är det, det kan man undra. Skrev nog lite snabbt där 😛

    3% är inte helt fel, då har du antagligen nästan enbart säkra kort som kommer stå pall för även en lågkonjunktur utan att sänka utdelningar. Låter riktigt bra det!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s