Utdelningar september

svenskanyapengar

Det gråa vädret är över oss och nu när jag hälsar på päronen i Dalarna vaknar man upp med -2 grader. Perfekt om man gillar att sladda med bilen med sommardäcken som man borde ha bytt innan man åkte upp. Nåja, får vänta en timme eller tre innan man ger sig ut så att det är säkert. Det är två dagar kvar på september men några fler utdelningar kommer inte komma in på kontot idag (lördag) eller imorgon (söndag) så jag kan summera månaden redan nu.

Följande guldslantar har popcornat in på kontot under september;

IBM – 1120 SEK
Qualcomm Inc – 109 SEK
Castellum – 1325 SEK
Harris Corp – 60 SEK
VF Corp – 161 SEK
Mcdonald’s Corp – 537 SEK
SEK NorthWest Healthcare Properties REIT – 91 SEK
STAG Industrial Inc – 52 SEK
EPR Properties – 204 SEK
Consolidated Edison Inc – 89 SEK
Old Republic International Corp – 105 SEK
Realty Income Corp – 39
SEK Main Street Capital Corp – 60 SEK
3M Co – 183 SEK
Clas Ohlson B – 3750 SEK
Johnson & Johnson – 366 SEK
Emerson Electric Co – 110 SEK
Autoliv SDB – 283 SEK
Wells Fargo & Co – 98 SEK
Aflac Inc – 71 SEK
Walmart Inc – 94 SEK
Addtech B – 2800 SEK
Pfizer – 108 SEK
Gladstone Investment Corp – 91 SEK
Chatham Lodging Trust – 80 SEK

Totalt antal mynt som rasslat in på kontot: 11 986 bagis!

Naturligtvis inte över 12 000 spänn men 11 986 är en höjning kontra förra årets septembers utdelningar (10 068 kronor) med 19,05% vilket är helt ok. Dock är september väldigt beroende av Classe Ohlson och eftersom det bolaget kanske dör retaildöden så blir väl nästa års september en kass månad där utdelningen minskar kopiöst. Ni är varnade!

Totalt i år har jag nu nått 98 950 kronor i total utdelning. Inte över 100 papp men nu är jag och sniffar på gränsen vilket känns riktigt bra. Det kommer såklart bli ett historiskt mål att nå över 100 papp i totala utdelningar för ett år.

98 950 kronor är en höjning kontra förra årets totalsumma vid septembers slut (73 290) med 35,01%. Det är en rejäl höjning som jag inte kan vara missnöjd med och pengamaskinen sväller på i en helt ok takt. Jag är faktiskt förvånad hur man med privata val kan skapa en pensionsmaskin som manglar på i den här farten. Det har tagit dryga nio år att nå hit så saker tar tid men belöningen är extremt stor i slutet på resan. Dock tro jag inte att jag är i slutet på resan än, jag gillar att jobba lite väl mycket för att fundera på pension och sitta och slöa på hopskrapade pengar och köpa mat på rea varje månad.

Inget som lockar än direkt….

Vad gäller portföljen är det rätt lugn aktivitet, jag har köpt in lite mer EPR Properties och har nu 90 stycken totalt. Skall väl runda av lite till så jag når 100. Det är bra med månadsutdelande aktier som påverkar alla månader i en positiv riktning. EPR kommer också med en hyfsat fet direktavkastning och en utdelning som historiskt har höjts (om än inte mycket) varje år. Lite mer kommer. Har några fler inköp som skall ske i år.

Hur har det gått för er i september? Rejäla utdelnings- och portfölj-ökningar hoppas jag?

Utdelningssidan är uppdaterad.

Portföljsidan är uppdaterad.

9 thoughts on “Utdelningar september

 1. Niklas

  Grattis till en schysst utdelning!
  Det ramlade in 3074 kr i utdelningar på mitt konto, en höjning med 27 % jämfört med förra årets september. Utöver nysparandet har portföljen nog mest växt pga dollarkursen. Köper på mig lite AT&T. Nästan 6 % i utdelning, 57 % payout ratio och har ökat utdelningen i 33 år. Ingen månadsutdelare men en dividend champion.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Eddie

  Fick ungefär hundra kronor mer i utdelning den här Septembern än förra året, från 400 till ca 500 kr så jag ligger lite efter dig där. 🙂 Men jag har nu mitt mål att få 15000 kr i utdelningar i år 😀

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Ping: Utdelningar september | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s