Extremt viktig milstolpe uppnådd.

triss

Politikerkäbblet i riksdagen fortsätter, vi har ingen styrning av landet att tala om och sommaren är helt väck samtidigt som det haglade i går kväll. Vidare så ösregnade det och det var 7 grader.

Exotiskt och mysigt minst sagt.

Ända sedan jag startade långsiktigt utdelningssparande för ca 10 år sedan har de tre viktigaste målen varit att nå;

 • över 1 miljon i totalt kapital.
 • 3000 bagis minst i utdelning varje månad och
 • nå över 100 000 i utdelningar för ett år

Dessa mål minns jag att jag formulerade i huvudet runt 2008-2009. Och jag visste redan då att det skulle bli tufft men resan har faktiskt varit riktigt behaglig och kul fram till i dag.

Punkt ett och två har uppnåtts. Men efter att jag idag erhållit utdelningar från Ares Capital, Gladstone Investment, T. Rowe, Pepsico samt Chatham Lodging Trust så rasslade årets totala utdelningar genom 100 000 kronor totalt! Idag har en rejäl milstolpe passerats!

Känns såklart riktigt fint att se att pengamaskinen printar sedlar i en hyfsat större takt (även om jag som vanligt är långt efter Chansar Mest och KrösusSorken och ett flertal andra storsparare). Men skit samma. Det här är kanske den roligaste milstolpen jag uppnått hittills. Men mer skall komma. Jag har redan nu funderat i lösa tankar om hur nästa års målsättning skall se ut. Men nog skall jag väl kunna höja årets erhållna utdelningar med 20-25 papp åtminstone.

En bra analogi i övrigt är triss. Googlar jag på ”triss vinst 100000” så hittar jag omedelbart bloggposter om hur lyckliga människor har vunnit 100 000 och såklart direkt bränt pengarna på prylar.

Från bloggen;

”Den 24 Mars vann vi 100000 på triss! Så vi har handlat en massa på ikea tills när vi ska flytta om ca 2 månader, och så har vi köpt kläder, ny dator, tv, kamera osv och så har jag en ny mobil, en Sony ericsson xperia arc som är skitbra”

Nu var det några år sedan men om man vinner så mycket pengar borde man faktiskt spara lite men också konsumera nåt roligt. I fallet ovan så köptes en mängd elektroniska prylar som såklart är värdelösa idag. Hade de köpt Investor så hade saken varit en annan.

Det roliga är också att min pengamaskin from nu (så länge jag inte säljer aktier) kommer ge mig minst 100 papp i utdelningar varje år. Utan att lyfta ett endaste finger. Kort sagt en fet trisslottsvinst varje år tack vara långsiktigt sparande. Fortsätter jag att återinvestera kommer trisslotterna bli än fetare framöver.

Nästa mål är att nå över 150 000 i erhållen utdelning för ett år, efter det 200 papp. Så djäkla omöjligt skall det inte vara att nå det, ränta på ränta är heeeelt fantastiskt. Lär er det ungdjävlar!

I eftermiddag firar jag troligen med att köpa lite mer EPR.

Långsiktiga målsidan är uppdaterad.

Annons

15 tankar på “Extremt viktig milstolpe uppnådd.

  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Ja, de är nog mina två mest vågade innehav. Ares ett större innehav. Gladstone ytterst litet. Men gillar den företagstypen även om jag är väl medveten om de stora riskerna.

   Gilla

   Svara
 1. SparaSpendera

  Grattis!

  Kul och intressant att jämföra med trisslottsvinst. När du kommer upp i 120 000 kr i utdelning per år så blir det avrundat 10 000kr/månad. Det år nog många som går och drömmer om den där 10 000kr i månaden i tio år. Om de bara investerade istället för att köpa trisslotteri och annat….

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Marcus

  Stort grattis till dina milstolpar🎉💰 grymt vad ränta på ränta gör på typ ca 9 år så har du en gratis miljon utan att sätta in ner pengar bara genom utdelningar. Hoppas jag med en dag får vara med om de😊 Men på tal om annat så undrar jag lite hur dina tankar går i Nordea har du sålt om den till en KF? Eller tror du dem kan göra som ABB att vi kan få slippa källskatten?

  Mvh Marcus

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Jakob

  Stort grattis till ytterligare en milstolpe! Jag fortsätter att inspireras och imponeras av din framfart 🙂

  Sitter och funderar lite på fördelningen mellan svenska och utländska (främst USA) innehav i min egen utdelningsportfölj. Vilken fördelning har du för stunden och hur tänker du?

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack så mycket!

   Min portfölj har väl ca 50% svenska och 50% utländska bolag för tillfället. Blir det mer politisk röra så köper jag fortsatt utländskt framöver istället för svenskt. Vill nog generellt vikta upp utländska företag men den klena svenska kronan är ju trist….

   Gilla

   Svara
 4. Pingback: Erhållit över 100 papp i utdelningar för 2019 | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s