Rundar av i EPR och lite mer i Orange

2B3AF89D-3E73-41C7-9CFC-E5DD3F3A2BD4

Efter att ha nått hela 100 papp i utdelningar (tjoho) för 2018 fick jag frågan vad jag skulle göra för att fira? ”Köpa EPR” sade jag och det är precis vad jag gjort.

Jag köpte in 10 till EPR för några dagar sen för 6 085 kronor exklusive courtage. Så var EPR till slut avrundat till 100 aktier. Jag gillar aktier som delar ut varje månad och EPR känns som en fin bas i en portfölj. Inköpet genererar ca 32 spänn utdelning varje månad exklusive skatter. Och eftersom jag har 100 stycken får jag nu 320 spänn varje månad från EPR. Funkar, men jag vill nog ändå utöka i aktier som delar ut varje månad. Vi får se vad det blir framöver. Finns några alternativ att välja på.

Jag köpte också in en småslatt Orange. 10 stycken för 1 417 kronor exklusive courtage. Vill vikta upp telekom generellt inför 5g och Orange delar ut i december vilket är gräddbonus på moset.

I övrigt blir det lugnt, skall betala in kvartalsskatt på min kapitalförsäkring strax så jag har inte så mycket likvider alls efter det men jag kämpar vidare på att nå 5 000 i utdelning varje månad. Månaden december är fortfarande problemet. Tänkte köpa Skistar men de har ju gått satan på börsen efter den feta utdelningshöjningen men det har jag tyckt i 4-5 år nu….. Och som nån sade, den sunkiga kronan gör oss till ett turistparadis för tillfället för utländska turister.

Får väl svälja segheten och köpa in dem senare i höst till på tok för dyra pengar….

Portföljsidan är uppdaterad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s