Har inga kontanter….

dustin

….vilket suger nu när en massa bolag går knaggligt på börsen. AT&T ned över 8%. 3M tar stryk. Caterpillar ned från 158 till 112 osv och flera Svenska bolag ned en bra bit över 10% efter senaste rapporten. Skakigt minst sagt men aktierna blir billigare.

Idag köpte jag in en ytterst liten post i Dustin. Har handlat på Dustin sedan 80-talet (köpte färgglada disketter till Amiga 500 från dem) men jag skall inte säga att jag har haft någon större koll på dem förutom att jag uppskattat dem som konsument. Dustin förvärvades i augusti 2006 av Private Equity-bolaget Altor Equity Partners AB och Dustin Group noteras i februari 2015 på Stockholmsbörsen. Dustin kanske inte är det roligaste företaget och de verkar också i en stenhård branch men jag har alltid gillat vad de gör och deras webbsajt är riktigt bra i jämförelse med flera konkurrenter. Har haft dem på radarn länge.

80 stycken Dustin köptes in för 5 632 kronor exklusive courtage. Kommer utöka framöver för sådana här yttepytteinköp gör varken till eller från i det stora hela. Inköpet kommer dock generera en gigantisk utdelning på hela 248 bagis i min usla utdelningsmånad december. 🙂 Inte illa, kanske når över 5 papp i utdelningar för december till slut?

I övrigt får jag nog trolla fram mer kontanter om saker å ting skall åka ned i källaren på det här viset…. Fan så jobbigt det är att vara fullinvesterad. Får sälja lite whisky kanske…. 😀

Portföljen är uppdaterad.

Annonser

12 thoughts on “Har inga kontanter….

 1. 10årsplanen

  Jag känner din smärta. Känns lite jobbigt att vara konstant fullinvesterad när tillfällen som dessa dyker upp. Överväger du att ändra din strategi lite till och med? Eller blir det att sälja av spritskåpet? 🙂

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Bombmattan

  Jag är också fullinvesterad. Och på pappret finns det många fina köptillfällen där ute just nu (känns det som). Men jag försöker samtidigt påminna mig om Warren Buffetts ord; ”It’s not a stock-market, but a market of stocks”. Det finns ALLTID köptillfällen. Gäller bara att hitta dem. Men det är klart det blir enklare när marknaden går ner.

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Marcus

  Tjeena har med börjat kolla på Dustin delvis en kandidat som delar ut i december. Vad tycker du om bolaget? Har du tid hade de varit intressant med ett inlägg om företaget.

  Mycket trevlig blogg!
  Mvh Marcus

  Gilla

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Köpte ju precis. 🙂

   Det är en stentuff branch men jag gillar deras inriktning och de är hyfsat lönsamma. De jobbar på bra med företagsmarknaden vilket såklart är viktigt.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s