Utdelningar oktober

money

Sommaren är över, slasket ligger på gatorna och i förrgår kom första snön i områden. Kort sagt precis som vanligt och vinterdepressionen är här. Lillpluten MR. L. är på inskolning på dagis…. förlåt förskola heter det visst numer och hela situationen är lite kaos innan det är klart.

Det känns ändå rätt ok. Jobbet trillar på men visst fasen är det lite slitigt med en tvååring med extrem egen vilja som håller låda non-stop.

Roligare är då passiva intäkter. Min pengamaskin har printat upp följande sedlar och tryckt följande mynt under oktober;

Bonava B – 520 SEK
Chatham Lodging Trust – 80 SEK
Cisco Systems Inc – 150 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 91 SEK
WP Carey Inc – 456 SEK
Realty Income Corp – 39 SEK
STAG Industrial Inc – 53 SEK
EPR Properties – 288 SEK
Main Street Capital Corp – 61 SEK
Tryg – 91 SEK
Ventas Inc – 213 SEK
GlaxoSmithKline PLC – 111 SEK
Hemfosa Fastigheter – 240 SEK
Merck & Co Inc – 78 SEK
Coca-Cola Co – 700 SEK
Telus Corporation Voting – 129 SEK
Kungsleden – 879 SEK
Gladstone Investment Corp – 89 SEK
T. Rowe Price Group Inc – 93 SEK
Digital Realty Trust Inc – 180 SEK
Ares Capital Corp – 2774 SEK
PepsiCo Inc – 825 SEK
Chatham Lodging Trust – 78 SEK

Totalt erhållen utdelning för oktober innan diverse vänsterpartiskatter: 8 218 bagis!

Jag trodde inte att jag skulle nå över 8 papp totalt men när månaden närmade sig slutet insåg jag att 8 pappsspärren skulle ryka all världens väg och varje bruten tusenlapp är ett litet steg framåt för pengamaskinen som rullar på finfint.

Förra året nådde jag 6 092 spänn i utdelningar för oktober. Höjningen i år från 6 092 till 8 218 kronor är hela 34,9%. Når jag sådana höjningar kontinuerligt blir det Bahamas på heltid om fyra år. Fan trot. 🙂

I år har jag nu totalt nått 107 168 spänn i utdelningar fram till och med nu. Samma tid förra året hade jag nått 79 382 kronor totalt. Höjningen är såldes hela 35%. Kan jag fortsätta i den här takten kan jag inte vara missnöjd. Mitt mål att nå 110 papp i totala utdelningar som jag satte i början på året är helt klart inom räckhåll… eller snarare, målet kommer krossas och jag siktar på att nå en bit över 120 papp i stället. Det är i stort sett helt klart att jag kommer nå över 120 papp i totala utdelningar så länge inte ett världskrig bryter ut. Frågan är hur mycket över det jag kan nå? 130 papp når jag inte hur som haver om jag inte säljer ungen på postorder eller en njure….

Jämför jag med oktober 2015 (där jag då hade nått totalt 51703 kronor i total utdelning till och med oktober) så är utdelningssumman långt mer än dubbelt så stor nu. Det är inte nysparande enbart (även om jag nog gnetat på hyfsat med sparande) som gjort det hela utan mest ränta på ränta och inte minst utdelningshöjningar från många aktier. Pengamaskinen går utav sig självt. Når ni 50 papp i år så är det bara att kolla på min historik vartåt det barkar om 2-3 år. Rätt galet egentligen när man tänker efter…..

För att boosta utdelningarna i slutet på året (läs december) så shoppade jag in 90 till Dustin för totalt 6 579 spänn exklusive courtage (har numera 170 Dustin totalt). Inköpet snyggar till december månads värdelösa utdelningar och inköpet av de 90 aktierna kommer generera en utdelningshöjning på 279 spänn vilket såklart är småskit i det stora hela. Räcker ju knappt till en flaska champagne. Men har man noll kontanter så har man. Får se om jag kan klämma fram lite mer cash innan året är slut. Vill nog runda av i Dustin till 200 stycken totalt, köpa in lite mer Orange och initiera ett innehav i Skistar också…..

Hur har det gått för er i oktober? 50%iga utdelningshöjningar hoppas jag?

Portföljsidan är uppdaterad.

Utdelningssidan är uppdaterad.

 

 

12 tankar på “Utdelningar oktober

 1. investing future

  grymt jobbat, själv blir det 478 pix i utdelning, men det är ju 150 spänn mer än förra året.
  Gillar verkligen dina innehav, jag siktar på lite samma upplägg. Men hur gör du med alla rapporter jag sitter med 20 innehav i bomb portföljen just nu och 7st i våran sambo portfölj.
  Tycker jag har hyffsad koll på bolagen jag har
  MVH

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack! 45%ig ökning är alltid en 45%ig ökning 🙂

   Hur jag gör? Fan vet. Hyfsat koll har jag inte.

   Men jag följer dem via feedsen på Avanza, Seeking Alpha och några fler ställen. Sen kollar jag såklart rörelser i kursen och drar nåt bolag iväg söderut med 8-10% så kikar jag såklart närmare…

   Gilla

   Svara
 2. Permanentexit

  Grymt inspirerande att få läsa om din spara resa och ränta på ränta effekt mm. Ligger en bit efter dig kan man lugnt säga. Lyckades dock höja mina utdelningar i oktober med 40% jmf oktober 2017, till 1200kr. Tack för tipset om Dustin. Har du koll på deras utdelningshistorik? Hur är deras möjligheter till tillväxt och utdelningshöjningar? Det är mördande konkurrens inom elektronikbranschen , men Dustin kanske har hittat ett lyckat koncept.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack! 40% är inte illa och 1200 bagis är inte illa det heller. 🙂

   Dustins utdelningshistorik sedan introduktionen 2015 är:

   2016, två utdelningar på 1,70 och 2,40 spänn
   2017, 2,72 spänn
   2018, 3,10 spänn.

   …om nu Avanzas info stämmer.

   Jag har handlat en del från dem från företagsförsäljning och de är riktigt grymma på logistiken vilket gör att jag ser positivt på dem. De har inga fysiska butiker vad jag vet förutom en konceptbutik vilket sparar pengar kontra andra aktörer. Men visst är konkurrensen mördande. Håller dem under lupp såklart.

   Gilla

   Svara
 3. Kowalski

  Härlig fart på utdelningsflödet! Är precis sånt här jag finner väldigt inspirerande att läsa om.

  Själv ligger jag inte riktigt på samma nivå, men det blev ändå strax över 3 000 kr i oktober månad – en höjning med 54% jämfört med oktober ifjol. Så det börjar ta sig.

  Gilla

  Svara
 4. Berns

  Snyggt! Önskar jag kunde ha en lika bred portfölj som du, blir till att bredda min med lite svenska kvartals- eller halvårsutdelare. Har nu lite väl mycket dollar i min som gör att utdelningarna i sek kan gå ner ganska brant om dollarn sjunker från dessa höga nivåer.

  Gillad av 1 person

  Svara
 5. Pingback: Utdelningar oktober och över 150 lök totalt | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s