Småshoppar ånyo

dustin

Vintern är här och det mesta börjar frysa till is. Livet rullar på rätt ok och arbetet rullar rätt finfint än så länge. Det blir dock en rätt lugn jul utan allt för mycket julbestyr. Vi har helt enkelt inte orken för något storslaget julfirande även om jag funderar på att lägga in fyra sorters sill.

Ekonomitwitter är rätt surt för tillfället och många verkar ligga gravt fel i sina investeringar (vem iofs gör inte det?) och galna nyheter om SharkWeeks förehavanden åker runt i media. Jag förstår inte de som hoppar på de här galna affärerna och jag förstår inte heller de som säljer sådana tjänster. Förr eller senare blåser man fel person med farliga konsekvenser och det har uppenbarligen hänt i det här fallet. Pushen att bli rik kvickt ligger som en våt filt över många på nätet och en del sura privata meddelanden som jag fått tyder på att alla inte har de mentala hästarna i stallet när marknaden börjar bli halvtung.

Ta det lugnt folk!

I övrigt ligger jag kvar all in som vanligt. Jag är plus ca 4,5% i år än så länge och det går således riktigt halvtaffligt så ta inga råd från mig. 🙂

Jag blev även lite överraskad över att Avanza inte bjussade på USA-courtaget under black Friday… Men vafan. Inget kommer att vara gratis för evigt. Istället väntar jag med diverse inköp och småshoppar vidare istället.

Idag införskaffade jag 50 stycken Orange för 7 631 bagis och 60 Dustin för 5 257 spänn exklusive courtage för att panikhöja utdelningarna i december. Idiotiskt jag vet, men som jag sade ovan. Följ för fan inte vad jag gör.

Planeringen för nästa år är i sin linda, men jag planerar mest hur min arbetssituation skall se ut framöver. Målet är att göra en del betydande skillnader som kommer ge resultat både i arbetet och kanske även lite i plånboken framöver.

Portföljen är uppdaterad.

2 tankar på “Småshoppar ånyo

  1. P

    Att det kommer en nergång i ett system som bygger på boom bust kan knappast vara en överraskning. Att folk då inte har en plan för hur de ska göra är märkligt. Många verkar må dåligt. Jag har investeringshorisont på minst 15 år till. Jag justerar och nyinvesterar något mindre (sparar upp en liten kassa tänker jag) men återinvesterar alla utdelningar som vanligt.

    Jag antar att många kommer följa med raset hela vägen ner och där sälja allt. För de har ingen plan över hur de ska agera.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s