Daytradear som en sopa

wp carey

Det är stökigt på börserna och jag skrapar fram lite slantar för att shoppa billigt. Igår införskaffade jag 60 stycken W.P. Carey för 38 105 bagis och 100 stycken Lazard (som jag tycker tagit oförtjänt mycket stryk på sistone) för 33 927 bagis. Båda inköpen exklusive courtage.

Det tog dock en timme eller tre sen så var jag -1,3% i W.P. Carey och -6% i Lazard efter inköpet. Stabilt värre. Jag daytradear som en riktig pajas. Det kommer naturligtvis rasa än mer framöver. Vill nog hursomhelst ändå vikta upp i båda framgent. Ligger lång i båda. Det var två större inköp och så mycket mer än så blir det nog inte i år tyvärr.

Inköpen kommer generera en årlig utdelningsökning på cirkus 3 938 spänn nånting vilket såklart är ett välkommet tillskott till utdelningsmanglandet. Sen får vi se vad Lazard gör med februariutdelningen. Inte helt säkert på att bonusmanglandet de pysslat med de senaste åren i februari fortsätter för evigt. Men tunga utdelningar i februari är alltid välkommet.

I övrigt försöker jag få fram lite mer kontanter till pengamaskinen. En hel del aktier börjar se hyfsat aptitligt värderat ut så vi får se vad jag kan hitta på i början på nästa år. Förhoppningsvis rasar aktiemarknaden på så att jag kan shoppa billigt. 🙂

Blir det nåt julshoppande av aktier för bloggbesökarna? Förhoppningsvis inte bara en massa glögg och whisky…. eller ju, det med. 🙂

Portföljen är uppdaterad.

Annonser

6 thoughts on “Daytradear som en sopa

 1. Marcus

  Tjeena! Var inne och kollade in Dustin varför har dem sänkt utdelningen nu precis innan dem ska dela ut? Innan 3,10 nu till 2,72 som va förra åretsutdelning.

  Mvh Marcus

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. Marcus

    Aha på de visset men har inte sätt att det har ståt något om de. Köpte 100st så tänkte de skulle bli fina 310kr i utdelning men inte så ca 272kr. Men en liten bost blir det iaf för december. Men DA är inte så hög längre heller hoppas på en fin höjning nästa år istället.

    Tack åter igen för en mycket bra och läsvärd blogg

    Mvh Marcus

    Gillad av 1 person

 2. Marcus

  Det får jag med göra eller rättare sagt alla månaderna. Hoppas att nå upp till 20.000 iår ligger på 18900 så skiter väl sig på håret tro ja. Skistar är med fint men jädra va kursen stack iväg för ett par månader sen👎 En redig höjning av utdelningen iår hoppas de kan hålla i sig. Precis runt 3%DA hoppas på en dip kan man alltid göra. Men nu framåt är ser i högsäsong.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s