December, över 6 papp i utdelningar!

silver and gold coins

Slasket är monumentalt ute och allt är grått. Lillknodden MR.L. är konstant frustrerad (troligen pga att han inte kan göra sig förstådd) så danska skallar och vara allmänt djäklig är det dagliga läget hos lillmonstret.

Elchocker nästa således för att lugna ned honom. 🙂

Skämt åsido. Det rullar på fint och nu är det bara tre dagar kvar på jobbet innan en lång skön julsemester (fram till 8e januari) inträffar. Jag skall inte klaga. Jobbsituationen ser rätt ok ut framöver och jag kommer ha fullt upp med skojiga saker hela första halvåret 2019. Alltid nåt säg. 🙂

Idag såg jag (efter att utdelningarna från Donken, STAG, EPR Properties och Consolidated Edison ramlat in på kontot) att totalsumman för decemberutdelningarna nu totalt är över 6 papp.

Ett av mina tidiga mål har varit att nå minst 5 papp i utdelningar för varje månad och det har nu hänt. Inget man kan leva lyxigt på men en liten säkerhet finns där om skiten träffar fläkten.

Totalt har jag nu nått en liten liten bit över 125 papp i totala utdelningar för 2018 och det är inte mycket mer som rasslar in på kontot i år. Några hundringar från Orange och nåt småpluttigt till kommer in men det är nånstans här jag totalt hamnar vad gäller utdelningar. Kan absolut inte klaga på det. Fint lyft kontra förra årets utdelningar och det blir nånstans runt en 35%ig höjning totalt kontra 2017.

Känns som jag skriver det i vart och vartannat inlägg men för fasen. Det som händer nu är tack vare saker jag gjorde för 8-9 år sedan. Tiden och en ok sparnivå är det överlägset viktigaste vad gäller pengabyggande. Inget annat. Därmed inte sagt att ni skall leva extremt asketiskt. Det är lite provocerande ibland med folk som inte ens kan kosta på sig att ta en pilsner eller tre ute på krogen. Man lever bara en gång och dö utan att ha haft kul med fem miljoner på kontot är sånt som Burk-Kurt kan hålla på med. Snåla ihjäl sig får andra bloggare pyssla med.

I övrigt går jag all in med alla ören jag har och således har jag shoppat lite smått å gott på börsen. Jag har köpt 40 Acando, hela EN (1!) fondandel i XACT Sverige (den var dyr!) och 13 Skanska B. Alla inköpen för att runda av. Skanska är väl nåt jag borde skyffla in lite mer cash i, nån måste ju bygga när rödgröna röran eller nån annan politisk knaskonstellation inser att en miljon invandrare måste bo nånstans.

Jag har också köpt in 30 till Handelsbanken A till lillplutten MR.L. Förhoppningsvis fortsätter de feta utdelningarna från dem framöver så att plutten blir rik vid 18 års ålder. Fan trot…. Behöver nog sätta in lite mer cash åt lillmonstret så att han når över 100 papp i pluttportföljen. Det är ett fint första mål att nå. Själv fick jag ca 70 papp från mina föräldrar när jag flyttade hemifrån 1996 (jösses, vilken gamling jag är) och målet är att krossa det inflationsjusterat för lillplutten om ca 16 år.

Långsiktiga målsidan är uppdaterad.

Portföljen är uppdaterad.

8 tankar på “December, över 6 papp i utdelningar!

 1. petrusko

  Tjena,
  Det är ljuv musik i mina öron, att höra om alla goa utdelningar som trillar in. Lillpluttens portfölj krossar säkert din slant du fick inflationsjusterat, med ditt intresse och engagemang menar jag.

  Ha det gott.

  Mvh petrusko

  Gillad av 2 personer

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tjena!

   Utdelningar som trillar in är alltid goa nyheter, det vet ju du om inte annat. 🙂 Det här året har gått överraskande bra så snart kommer nog smällen. 🙂

   Vad gäller plutten så är 70 papp 1996 numera värt dryga 90 papp. Och snart är jag redan där. Skall såklart inte skämma bort snorungen i framtiden men att få en pengamaskin från start är såklart målet. 🙂 Mål 2 är att lära han grundläggande kunskaper om pengamaskin. Får se hur det går…

   Ha det gott själv!

   Gilla

   Svara
   1. petrusko

    Hej igen,
    Ja mål 2 där är inte tokigt. Jag köper också aktier till mina barn och pratar lite sånt med dem och siktar på att de skall lära sig och bygga ett intresse med resans gång.

    Mvh petrusko

    Gillad av 1 person

 2. Snålgrisen

  Ser riktigt bra ut ju! Fick själv ca 6000 kr i utdelnng december, men det är den allra sämsta månaden. Har inte blivit att jag har köpt Skistar eller Dustin, vilka hade kunnat förgylla denna sista månaden en del.

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Berns

  Trevligt! Jag har också funderat på årets utdelningshöjning, om en nu kan säga så. För min del så utgör en stoor del av årets utdelningshöjning av dollaruppgången. Om dollarn skulle få för sig att gå ner till lite mer normala nivåer mot SEK så gissar jag att min portfölj kommer att stå still eller t om backa något i utdelningskurvan. Bra morot för att fylla på med mer! 🙂

  Gilla

  Svara
 4. Marcus

  Grattis till dem fina utdelningarna ska summera mina senare räknar väl på ca 500-700 kanske. Tänkte på dina Nordea aktier är det något du ska byta till en KF innan nyår eller har du någon tanke på hur du ska göra med dem? Finns de nån fördel nackdel att göra de innan årets slut?

  Mvh Marcus

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s